Κι αν η μαριχουάνα μπορούσε να νομιμοποιηθεί για θρησκευτικούς λόγους;

Οι Ρασταφάρι νιώθουν ευλογημένοι στην τοποθεσία Κένυα.

Γράφει: Esquire Editors 02 Ιουνίου 2021

Το κίνημα των Ρασταφάρι στην Κένυα προσφεύγει στη δικαιοσύνη και απαιτεί τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για θρησκευτικούς λόγους. Το πολιτικό και θρησκευτικό κίνημα των Ρασταφάρι στην Κένυα εγκαινιάζει τη συνέντευξη τύπου με παραδοσιακά τραγούδια. Στη συνέχεια η συζήτηση στρέφεται στην ουσία: ο δικηγόρος τους, ενημερώνουν οι Ρασταφάρι, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, για να ζητήσει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας. 

> Διάβασε ακόμη: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κάνναβη

Υποστηρίζει ότι οι λόγοι είναι καθαρά θρησκευτικοί. "Εάν θέλει να ζήσει με πίστη, ο Ράστα πρέπει να καπνίζει μαριχουάνα σε τακτά χρονικά διαστήματα", υποστηρίζει ο δικηγόρος Σαντράκ Βαμπούι. "Γιατί μόνο έτσι μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δημιουργό του...".

Στην Κένυα το κίνημα των Ρασταφάρι είναι αναγνωρισμένο ως θρησκευτική κοινότητα, όπως συμβαίνει με την Καθολική και την Ευαγγελική Εκκλησία, τους μουσουλμάνους ή τους ινδουϊστές. Προφήτης της κοινότητας θεωρείται ο πρώην αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ. Στη Τζαμάϊκα η μαριχουάνα έχει ήδη νομιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων και για θρησκευτικούς λόγους. Αλλά και στην Κένυα οι πιστοί του κιινήματος Ρασταφάρι θεωρούν ότι η μαριχουάνα περιλαμβάνεται στα θρησκευτικά τους καθήκοντα.  

Ανάμεικτες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη

Στην κοινή γνώμη οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες, όπως προκύπτει από μία μικρή έρευνα στους δρόμους της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι. "Το χόρτο είναι λιγότερο επικίνδυνο από άλλα πράγματα, που είναι και νόμιμα. Ο Θεός μας το έδωσε, πώς μπορούμε λοιπόν να λέμε ότι είναι κάτι άσχημο;" λέει ένας νεαρός. "Δεν νομίζω ότι σκέφτονται τον Θεό όλοι αυτοί", λέει μία γυναίκα. "Αλλά μπορεί να το βλέπουν ως ένα είδος θεραπείας". Ένας άλλος δηλώνει: "Είμαι χριστιανός και δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα. Είναι ενάντια στον νόμο..."

> Διάβασε ακόμη: Κάνναβη για καλύτερο σεξ. Ή μήπως όχι;

Η κατοχή, πώληση ή καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στην Κένυα δεν είναι αμελητέα υπόθεση και τιμωρείται σήμερα με ποινή φυλάκισης έως 20 ετών. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά μέλη της κοινότητας των Ρασταφάρι βρίσκονται στη φυλακή. Κι όμως, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του κινήματος, δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να επιδιώξουν την επικοινωνία με τον Δημιουργό.

Στήριξη από μεμονωμένους πολιτικούς

Δεν λείπουν όμως και οι πολιτικοί, οι οποίοι στηρίζουν το αίτημα των Ρασταφάρι. Όπως ο γερουσιαστής Λεντάμα Ολέκινα, περιζήτητος καλεσμένος σε τηλεοπτικά πάνελ, καθώς συχνά σχολιάζει τις εξελίξεις με έναν ιδιαίτερο και αιχμηρό τρόπο, που προκαλεί αίσθηση. Το ίδιο κάνει και στη συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης: "Ακούστε με που σας λέω, οκτώ στους δέκα βουλευτές καπνίζουν μαριχουάνα..." υποστηρίζει ο γερουσιαστής.

Από: Capital.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.