Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στον πλανήτη θα καταγραφούν στην Ελλάδα

Το Σαββατοκύριακο έρχεται πρόωρα ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού.

Γράφει: Esquire Editors 14 Μαΐου 2020

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαϊου, προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από την επόμενη Δευτέρα 18 Μαϊου και κυρίως την Τρίτη 19 Μαϊου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών δείχνει ότι οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα 18/05, οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Στη χώρα μας, η αναμενόμενη απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας γι' αυτήν την εποχή θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στον πλανήτη θα καταγραφούν στην Ελλάδα

Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα το Σαββατοκύριακο 16-17/05 προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα 18/05 και κυρίως της Τρίτη 19/05.

Η Μεσόγειος φλέγεται

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαϊου. Οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι και το Σάββατο θα υπάρχει και αρκετή αφρικανική σκόνη, η οποία θα χειροτερέψει την κατάσταση.

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Jair Bolsonaro χρησιμοποιεί τον κορονοϊό για να εξοντώσει τον Αμαζόνιο

Ιδανικό προκάλυμμα για ένα έγκλημα ενάντια στο περιβάλλον.

Έρχεται καύσωνας-ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών

Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται και έχουμε ακόμα Μάιο.