Μετά τον κορονοϊό, τον κυκλώνα και τις ακρίδες, καύσωνας σαρώνει την Ινδία

Καταγράφηκαν θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει χθες, Τρίτη, στους 47,6 βαθμούς Κελσίου, το Νέο Δελχί "βράζει" μέσα στο κύμα του θερινού καύσωνα που πλήττει αυτές τις ημέρες τη βόρεια Ινδία. Η ινδική πρωτεύουσα κατέγραψε χθες την υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 18 ετών για τον μήνα Μάιο. Στο γειτονικό κρατίδιο του Ρατζαστάν, η πόλη Σούρου κατέγραφε την ίδια στιγμή την υψηλότερη θερμοκρασία στη νότια Ασία, με 50 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας των ξηρών βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν στις πεδιάδες της κεντρικής Ινδίας, ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αύριο, Πέμπτη, όπως ανακοινώθηκε από την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι μήνες Μάιος και Ιούνιος είναι εξαιρετικά ζεστοί και ξηροί στην Ινδία, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τακτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η ζέστη αυτή μειώνεται με τη σταδιακή άφιξη των μουσώνων στη διάρκεια του Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής κανένας θάνατος δεν έχει αποδοθεί στο κύμα καύσωνα που πλήττει αυτή τη στιγμή τη χώρα. Πέρυσι, το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών είχε αναφέρει πως 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κύματα καύσωνα από το 2015 έως το 2019.

Ο καύσωνας αυτός έρχεται να προστεθεί στα πλήγματα που έχει δεχθεί τις τελευταίες εβδομάδες η Ινδία, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, έναν καταστροφικό κυκλώνα και τη χειρότερη εισβολή ακρίδων των τελευταίων 30 ετών.

Από: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Microsoft το 27% της OpenAI, 'μαμάς' του ChatGPT

Η OpenAI αλλάζει ριζικά: από μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε δημόσια εταιρεία με σκοπό το όφελος όλων. Η Microsoft αποκτά το 27%, ενώ ο Sam Altman προετοιμάζει το έδαφος για τη μετατρέψει σε εισηγμένη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 Under 30: Αυτή είναι η ελληνική λίστα του Forbes

30 ονόματα και άλλα τόσα success stories που είναι αναμφισβήτητα παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι θέλουν να διαπρέψουν στον τομέα τους. Το Forbes και φέτος, αναδεικνύει αυτόφωτους νέους κάτω των 30 ετών που αποτελούν έμπνευση για όλους μας.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας - Eίναι ντράμερ και λατρεύει το heavy metal

Η Σανάε Τακαΐτσι έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Μια συντηρητική, αποφασιστική φιγούρα με απρόσμενο πάθος για τη μουσική και τα ντραμς.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.