Στην Νορβηγία η θάλασσα "κατάπιε" την γη

Το 2020 έχει βαλθεί να μας κάνει να βλέπουμε εφιάλτες. Ξεκάθαρο.

Γράφει: Esquire Editors 04 Ιουνίου 2020

Απίστευτες εικόνες προκαλούν δέος από πρωτόγνωρη ολίσθηση του εδάφους προς τη θάλασσα στην πόλη Άλτα της Νορβηγίας που είχε σαν αποτέλεσμα 8 σπίτια να καταλήξουν στο νερό με τους κατοίκους να τρέχουν να σωθούν.

Το φαινόμενο της αστάθειας του εδάφους συνεχίστηκε για αρκετές ώρες ωστόσο δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός. Η ολίσθηση με πλάτος πάνω από 2.000 πόδια σημειώθηκε στη δυτική πλευρά του Kråkneset στο δήμο Alta την Τετάρτη το απόγευμα. Οι αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό στις 3.45 μ.μ. και ξεκίνησε αμέσως επιχείρηση διάσωσης από θάλασσα και στεριά.

Ένας ντόπιος κατάφερε να καταγράψει τη ώρα της ολίσθησης του εδάφους on camera.

Άλλος κάτοικος ανέφερε πώς άκουσε ένα χτύπημα στη σοφίτα του σπιτιού του και υπέθεσε ότι ο θόρυβος έρχεται από το κτίριο. "Έτρεξα για τη ζωή μου", είπε, όταν κατάλαβε τι συμβαίνει.

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η πυρηνική ενέργεια μπορεί να τονώσει την "πράσινη" ανάκαμψη

Το να την αφήνουμε εκτός ατζέντας συζήτησης για μια ανάκαμψη χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος μετά την πανδημία είναι ένα λάθος το οποίο αργότερα θα μετανιώσουμε πικρά.

Περιβάλλον ώρα μηδέν

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και η κλιματική αλλαγή απειλεί τον τρόπο ζωής μας πιο πολύ από ποτέ άλλοτε. Τι ακριβώς όμως είναι και πώς επηρεάζει την Ελλάδα;