Η ρητορική του Donald Trump για τις διαδηλώσεις αποδοκιμάζεται

Οι εκκλήσεις του για τήρηση "του νόμου και της τάξης" ίσως έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Γράφει: Esquire Editors 15 Ιουνίου 2020

Έξι στους δέκα Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τα μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις διαδηλώσεις που αφορούν τον θάνατο του  Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό. Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, η ρητορική του Τραμπ και οι εκκλήσεις του για τήρηση "του νόμου και της τάξης" ίσως έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημαντικά γεγονότα

-Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το ερευνητικό κέντρο Pew, μεταξύ 4 με 10 Ιουνίου, και συμπεριέλαβε 9.654 ενήλικες Αμερικανούς, βρήκε πως το 37% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Τραμπ έστειλε το σωστό μήνυμα μετά τις αναταραχές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

-Οι Αφροαμερικανοί (85%) ήταν πιο πιθανό να πουν πως το μήνυμα του Τραμπ ήταν λάθος, σε σχέση με τους λευκούς Αμερικανούς (52%).

-Οι λευκοί Αμερικανοί είναι διχασμένοι ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση: το 76% των λευκών Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει πως η ρητορική του Τραμπ ήταν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σωστή, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 94% των λευκών Δημοκρατικών πιστεύει ότι το μήνυμα του Τραμπ ήταν λανθασμένο.

-Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ΜΜΕ έχουν κάνει "καλή" η "άψογη" δουλειά, σε σύγκριση με το 42% που αξιολογεί τη λειτουργία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ως "δίκαιη" ή "φτωχή".

-Η δημοσκόπηση του Pew έρχεται μετά την έρευνα της Gallup, σύμφωνα με την οποία η δημοτικότητα του Τραμπ έχει μειωθεί 10 μονάδες από τον Μάιο (πέφτοντας κάτω από το 40%), ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί Ρεπουμπλικανοί διαχωρίζουν τις θέσεις τους από τις τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου.

Ιστορικό

Καθώς εντείνονταν οι διαδηλώσεις σε όλη την Αμερική, εξαιτίας του θανάτου του Φλόιντ, ο Τραμπ επέλεξε να υιοθετήσει μια σκληρότερη στάση, προειδοποιώντας μάλιστα τους διαδηλωτές πως "όταν ξεκινήσει το πλιάτσικο, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί". Σε άλλα μηνύματά του έχει αποκαλέσει τους διαδηλωτές "κακοποιούς" και "τρομοκράτες", τονίζοντας πως όσοι τολμήσουν από αυτούς να εισέλθουν στον Λευκό Οίκο θα βρεθούν αντιμέτωποι με "απειλητικά όπλα" και "άγρια σκυλιά".

Από: capital.gr


φωτογραφία getty images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος