Ο Donald Trump μόλις καταπάτησε ακόμα πιο δυνατά τα γυναικεία δικαιώματα

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει στους εργοδότες να αρνούνται την κάλυψη στην αντισύλληψη, θέτοντας θρησκευτικές ή ηθικές αντιρρήσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο ώστε να μπορεί η κυβέρνηση του Donald Trump να δώσει στους εργοδότες περισσότερη ευχέρεια να αρνούνται την δωρεάν μέθοδο αντισύλληψης από το πακέτο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρουν στους εργαζόμενούς τους. 

Η απόφαση είναι μια νίκη για την κυβέρνηση καθώς έτσι δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στους εργοδότες να αναφέρουν θρησκευτικές ή ηθικές αντιρρήσεις όταν αρνούνται να συμπεριλάβουν τα αντισυλληπτικά στα σχέδια υγειονομικής περίθαλψης. 

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.