Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν όσα λέει ο Trump για τον κορονοϊό
Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το κλίμα δυσπιστίας της αμερικανικής κοινωνίας για τους χειρισμούς του πλανητάρχη στην πανδημία.
Καθώς ο Donald Trump συνεχίζει να πιέζει για το άνοιγμα των σχολείων και τα κρούσματα της Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά στις ΗΠΑ, σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών δεν εμπιστεύονται όσα λέει ο Αμερικανός πρόεδρος για την πανδημία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των ABC/Washington Post.
Σημαντικά συμπεράσματα
-Το 64% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται όσα λέει ο Trump για την πανδημία. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ένα 46% που δεν τον εμπιστεύεται "καθόλου". Ενώ ένα 34% δηλώνει πως τον εμπιστεύεται.
-Οι Αμερικανοί σε περιοχές που παρουσιάζουν δραματική αύξηση των κρουσμάτων εμπιστεύονται λιγότερο τον Trump. Σε αυτές τις περιοχές μόνο ένα 24% δείχνει να τον εμπιστεύεται, αν και η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων (71%) συνεχίζει να εμπιστεύεται τον πρόεδρο.
-Οι Αμερικανοί ευρέως δεν εγκρίνουν την απάντηση του Trump στην πανδημία: το 60% δεν εγκρίνει και το 38% εγκρίνει την πολιτική του, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα 53% αποδοκιμασίας και 46% επιδοκιμασίας τον Μάιο.
-Το 79% των συνολικών ερωτηθέντων δηλώνουν ότι φορούν μάσκα "όλες ή τις περισσότερες φορές". Σε αυτούς περιλαμβάνονται ένα 38% Ρεπουμπλικάνων και ένα 70% Δημοκρατικών.
-Η χρήση μάσκας συσχετίζεται άμεσα με το πόσο εμπιστεύθηκε ένας ερωτώμενος τον πρόεδρο: Μόνο το 41% εκείνων που εμπιστεύονται τον Τραμπ φορούν τακτικά μάσκα, σε σύγκριση με το 66% εκείνων που δεν τον εμπιστεύονται.
-Μόνο το 33% των ερωτηθέντων δίνουν προτεραιότητα στην οικονομία έναντι του ελέγχου της πανδημίας, ενώ το 63% θέλει να "ελεγχθεί η εξάπλωση, ακόμα και αν επιβαρυνθεί η οικονομία".
Το ιστορικό
Η νέα δημοσκόπηση των ABC/Post επιβεβαιώνει το κλίμα δυσπιστίας που έχει δημιουργηθεί στην αμερικανική κοινωνία όσον αφορά τους χειρισμούς του Trump στην πανδημία. Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, έδειξε πως το 62% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζουν ενώ το 32% επιδοκιμάζουν την πολιτική του προέδρου - πρόκειται για τα χαμηλότερα ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες τον Μάιο.
Επίσης, η ανάλυση της δημοσκόπησης του ιστότοπου FiveThirtyEight, παρομοίως, έδειξε πως το 58% των ψηφοφόρων αποδοκιμάζουν τις αντιδράσεις του Trump. Ενώ ένα ποσοστό 38% επιδοκιμάζει.
Παρά τον δημοσκοπικό κατήφορό του, όμως, ο Trump συνεχίζει να υποβαθμίζει την πανδημία. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνησή του πιέζει για άνοιγμα των σχολείων, ενώ κατ' επανάληψη έχει στραφεί κατά του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) για την πορεία της μόλυνσης.
Από: capital.gr
φωτογραφία Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.
Σε άλλα νέα, έφηβοι εκτελούνται στη Βόρεια Κορέα επειδή βλέπουν Squid Game και ακούν K-Pop
Οι καταθέσεις αναφέρουν επίσης ότι μαθητές αναγκάζονταν να παρακολουθούν δημόσιες εκτελέσεις ως μέρος της λεγόμενης "ιδεολογικής εκπαίδευσης", του στυλ δες τι θα σου συμβεί αν δε συμμορφωθείς.
Αυτό το νησί αλλάζει χώρα κάθε εξάμηνο
Υπάρχει ένα νησί στην Ευρώπη που ζει με δύο ημερολόγια και δύο διοικήσεις. Μικρό, ακατοίκητο και σχεδόν άγνωστο, κουβαλά μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Γραφει Τιμος Σαλαμες"Θα χάσει η Γη τη βαρύτητά της"; Η NASA απαντά στη viral θεωρία
Μια παράξενη θεωρία για τη βαρύτητα της Γης έγινε viral και προκάλεσε ανησυχία. Τι υποστηρίζει, πώς εξαπλώθηκε και γιατί ένα αστρονομικό γεγονός μπήκε στο στόχαστρο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςMLS: Επανεμφάνιση της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας
Μια νέα εταιρεία με το όνομα MLS ARTIFICIAL INTELLIGENCE εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το παρελθόν της MLS Πληροφορική συνεχίζει να βαραίνει.
Γραφει Τιμος Σαλαμες