
Ο Erdogan έκανε τζαμί την Αγία Σοφία λόγω του Μωάμεθ του Πορθητή
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν σταματά να προκαλεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προκαλεί ξανά, καθώς, μιλώντας στη διετή συνάντηση για την αξιολόγηση του Προεδρικού Συστήματος Διακυβέρνησης, απέδωσε την απόφαση για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, στον Μωάμεθ τον Πορθητή.
"Η απόφασή μας να μετατρέψουμε την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί είναι σύμφωνη με τον θεμελιώδη χάρτη του Μωάμεθ του Πορθητή, των ηγέτη των δύο ηπείρων και δύο θαλασσών", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
"Είμαστε μία από τις ελάχιστες χώρες χωρίς το στίγμα της αποικιοκρατίας και σφαγής στην ιστορία της. Με αυτήν την υπερηφάνεια, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε ως χώρα που δεν έχει το βλέμμα της στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των άλλων, αλλά παίρνει πάντα αυτό που δικαιούται" υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, την οποία θα τελέσει ο Αλί Ερμπάς, διευθυντής της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας και αναμένεται να βρίσκονται περίπου 500 άτομα μέσα στην Αγιά Σοφιά, ενώ θα συγκεντρωθεί πολύ περισσότερος κόσμος στην πλατεία, μπροστά στο κτίριο.
Από: thetoc.gr
φωτογραφία Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;
Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.