Νέα Navtex από την Τουρκία για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Γράφει: Esquire Editors 27 Αυγούστου 2020

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τον σταθμό της Αττάλειας. Με τη νέα NAVTEX θα πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.

Νέα Navtex από την Τουρκία για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει η επέκταση της παράνομης NAVTEX για το Oruc Reis.

To είχε προαναγγείλλει η Γενί Σαφάκ

Το Oruc Reis δεν θα τερματίσει σήμερα, τα μεσάνυχτα, τις έρευνές του στο Αιγαίο, όπως προέβλεπε η τουρκική NAVTEX, αλλά θα συνεχίζει τον πλου του επιμηκύνοντας χρονικά την παρουσία του στην περιοχή.

Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμά της η Γενί Σαφάκ που σημειώνει ότι επίκειται ανακοίνωση νέας NAVTEX στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνέχεια εκείνης που λήγει σήμερα (27 Αυγούστου). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή "εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας, η οποία σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης". Μάλιστα η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το Oruc Reis θα διευρύνει τις έρευνές του έως το τέλος των ελληνικών χωρικών υδάτων, νότια του Καστελλόριζου και δυτικά της Ρόδου.

Η κίνηση αυτή, αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, ρίχνει νέο "λάδι στη φωτιά" που έχει ανάψει ο Ερντογάν στο Αιγαίο με τις συνεχείς προκλήσεις του, τόσο τις λεκτικές όσο και με την παρουσιά του Oruc Reis για 18η μέρα, σήμερα, στην περιοχή.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την υπερψήφιση με ενισχυμένη πλειοψηφία από τη Βουλή της συμφωνίας για τον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας - Ιταλίας. Το μεσημέρι, σήμερα, ακολουθεί η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας για την κύρωση της συμφωνίας καθορισμού ΑΟΖ με την Αίγυπτο, που έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο 2 που αφορά τις οριοθετήσεις των περιοχών.

Επιπλέον, η κίνηση του Ντόναλντ Τράμπ να πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνει την ανησυχία που υπάρχει στις ΗΠΑ για την ένταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο. Στόχος του Αμερικανού προέδρου ήταν η άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης που επικρατεί στην περιοχή και η έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.