Τι ισχύει με τις τουρκο-ρωσικές Navtex

Η Τουρκία εξέδωσε δύο Navtex για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ειδοποιώντας για ασκήσεις του ρωσικού στόλου με πραγματικά πυρά, με την Κύπρο να απαντά με αντι-Navtex.

Γράφει: Esquire Editors 03 Σεπτεμβρίου 2020

Περιπλέκεται επικίνδυνα το παιχνίδι ισορροπιών και δυνάμεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο. Λίγες ώρες μετά την απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο, η Ρωσία κάνει αισθητή την εμφάνισή της ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή δύο ασκήσεων του Πολεμικού της Ναυτικού δυτικά της Κύπρου και σε χώρο ευθύνης της Τουρκίας και ανατολικά ανοικτά της Αμμοχώστου.

Η Τουρκία εξέδωσε δύο Navtex για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ειδοποιώντας για ασκήσεις του ρωσικού στόλου με πραγματικά πυρά, με την Κύπρο να απαντά με αντι-Navtex.

Η πρώτη Navtex αφορά τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελορίζου - Κύπρου στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ωστόσο μέσα στη ζώνης ευθύνης της Τουρκίας η οποία θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 του ίδιου μήνα.

Η συνέχεια στο capital.gr.


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης