Κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία στην Κορσική

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται η ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Γράφει: Esquire Editors 10 Σεπτεμβρίου 2020

Κρίσιμο ραντεβού στην Κορσική έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να επισφραγίσει τη στενή συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό και άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ευρωμεσογειακή διάσκεψη. Ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης βρίσκεται ταυτόχρονα η ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επέλεξε με άρθρο του που δημοσιεύτηκε ταυτόχρονα σε τρεις μεγάλες ξένες εφημερίδες να απευθυνθεί στο διεθνές ακροατήριο και να αναλύσει τις ελληνικές θέσεις.

 Με ανάρτησή του στο FB ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα, σχετικά με την πυρκαγιά στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας με αναφορά στην επικείμενη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Παρόντες στη Διάσκεψη της Κορσικής θα είναι, επίσης, οι ηγέτες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Ο πρωθυπουργός φθάνει το μεσημέρι στην Κορσική και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Cargese. Στη συνέχεια για τις 16:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και για τις 17:30 η συμμετοχή του στην ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης υπό την προεδρία του κ. Μακρόν. Στις 19:30, θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου και η σημερινή μέρα θα κλείσει με επίσημο δείπνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.