Οι μεγαλύτεροι χορηγοί των Donald Trump και Joe Biden

Σχεδόν πενταπλάσια είναι η στήριξη που έχει λάβει από δισεκατομμυριούχους ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην προεκλογική του εκστρατεία.

Γράφει: Esquire Editors 18 Σεπτεμβρίου 2020

Με τις αμερικανικές εκλογές να απέχουν λιγότερο από δύο μήνες, πολλές δημοσκοπήσεις θέλουν τον Joe Biden να στερεί στον Trump την ευκαιρία να ολοκληρώσει μια δεύτερη θητεία. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αν δει κανείς τη στήριξη που λαμβάνουν οι δύο υποψήφιοι από δισεκατομμυριούχους στην προεκλογική τους εκστρατεία. Σύμφωνα με το Forbers, με 134 δωρητές, ο Biden έχει συγκεντρώσει συνολικά 555,1 εκατ. δολάρια, ενώ με 101 δωρητές, οι συνεισφορές υπέρ του Trump φτάνουν μόλις στα 133,9 εκατ. δολάρια.

Στηρίζουν Biden

Ο μεγαλύτερος χορηγός του Biden είναι ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Tom Steyer και η σύζυγός του Kat, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει συνολικά 397 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων 371,2 χιλιάδες δολάρια έχουν δοθεί προσωπικά στον Biden.

Τα 20,7 εκατ. δολάρια αγγίζει η "δωρεά" των διαχειριστών hedge fund Jim και Marilyn Simons.

Από το χώρο των hedge funds προέρχεται και ο επόμενος μεγαλύτερος δωρητής, οι Henry & Marsha Laufer με 11,1 εκατ. δολάρια, ενώ ακολουθούν με 10,2 εκατ. δολάρια οι μεγιστάνες του real estate, George και Judy Marcus και με 9,1 εκατ. δολάρια οι Stephen και Susan Mandel.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Biden βρίσκεται και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros με τις συνολικές εισφορές του να φτάνουν τα 8,7 εκατ. δολάρια.

Στα 7,7 εκατ. δολάρια έχει ανέλθει η συνεισφορά των Reif Hoffman και Michelle Yee της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn.

Αντίστοιχα, το ποσό των 7,6 εκατ. δολαρίων έχουν προσφέρει ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer και η σύζυγός του.

Οι υποστηρικτές του Trump 

Η μεγαλύτερη συνεισφορά στην εκστρατεία του Trump προέρχεται από τον διάσημο επενδυτή Stephen Schwarzman και τη σύζυγό του Christine και αγγίζει τα 28,7 εκατ. δολάρια.

Ο μεγιστάνας τον καζίνο Sheldon Adelson και η σύζυγός του, Miriam, θέλουν επίσης να δουν τον Trump να διατηρεί τα "ηνία", δίνοντας συνολικά 28,5 εκατ. δολάρια στην εκστρατεία του, εκ των οποίων 1,161 εκατ. δολάρια στον ίδιο τον Trump. 

O επόμενος μεγαλύτερος "χορηγός" του Trump είναι οι Bernie και Billi Marcus της Home Depot, με συνεισφορά 10,5 εκατ. δολαρίων. 

Από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής, ο Warren Stephens και η σύζυγός του Harriet έχουν αφιερώσει πόρους 10,3 εκατ. στην επανεκλογή του Trump.

Τα 5,1 εκατ. δολάρια αγγίζει η συνεισφορά της Linda McMahon, 4,1 εκατ. δολάρια προέρχονται από τον διαχειριστή κεφαλαίων Charles Johnson και τη σύζυγό του, ενώ 3 εκατ. δολάρια έχουν προσφέρει οι Isaac και Laura Perlmutter της Marvel Comics.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.

Σε άλλα νέα, έφηβοι εκτελούνται στη Βόρεια Κορέα επειδή βλέπουν Squid Game και ακούν K-Pop

Οι καταθέσεις αναφέρουν επίσης ότι μαθητές αναγκάζονταν να παρακολουθούν δημόσιες εκτελέσεις ως μέρος της λεγόμενης "ιδεολογικής εκπαίδευσης", του στυλ δες τι θα σου συμβεί αν δε συμμορφωθείς.

Αυτό το νησί αλλάζει χώρα κάθε εξάμηνο

Υπάρχει ένα νησί στην Ευρώπη που ζει με δύο ημερολόγια και δύο διοικήσεις. Μικρό, ακατοίκητο και σχεδόν άγνωστο, κουβαλά μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

"Θα χάσει η Γη τη βαρύτητά της"; Η NASA απαντά στη viral θεωρία

Μια παράξενη θεωρία για τη βαρύτητα της Γης έγινε viral και προκάλεσε ανησυχία. Τι υποστηρίζει, πώς εξαπλώθηκε και γιατί ένα αστρονομικό γεγονός μπήκε στο στόχαστρο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

MLS: Επανεμφάνιση της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας

Μια νέα εταιρεία με το όνομα MLS ARTIFICIAL INTELLIGENCE εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το παρελθόν της MLS Πληροφορική συνεχίζει να βαραίνει.

Γραφει Τιμος Σαλαμες