Κι όμως, οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Donald Trump για την οικονομία

Αν και ο Joe Biden προηγείται στις δημοσκοπήσεις σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Γράφει: Esquire Editors 21 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ψηφοφόροι είναι πιθανότερο να εμπιστευτούν τον Trump για τα οικονομικά ζητήματα από τον Joe Biden παρά την ύφεση, αλλά ο Δημοκρατικός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα προηγείται του Ρεπουμπλικάνου προέδρου σε όλη τη χώρα με 10% διαφορά. Αυτό αποτελεί ένα από τα συμπεράσματα μιας δημοσκόπησης που ανακοινώθηκε την Παρασκευή και η οποία αποτυπώνει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της οικονομικής άποψης των ψηφοφόρων και της απόφασής τους στην κάλπη.

Τα πορίσματα της έρευνας

-Ο Biden προηγείται του Trump κατά 10% σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των NPR/PBS NewsHour/Marist College, που διεξήχθη μεταξύ 11 και 16 Σεπτεμβρίου.

-Ο Biden, επίσης, προηγείται σε σημαντικές πολιτείες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, έχει προβάδισμα 17% στο Μέιν, 1% στη Βόρεια Καρολίνα, και 9% στο άλλοτε προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, την Αριζόνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των New York Times/Siena College.

-Παρ' όλα αυτά, το 50% των ερωτηθέντων εγκρίνει τον τρόπο διαχείρισης της οικονομίας από τον Trump και εκτιμά πως ο πρόεδρος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία από τον Biden.

-Μόνο το 38% των ψηφοφόρων πιστεύει πως ο Trump θα διαχειριζόταν τις φυλετικές σχέσεις καλύτερα από τον Biden. Το 40% εκτιμά πως ο Trump θα διαχειριστεί καλύτερα από τον Biden τον κορονοϊό.

-Μόνο το 40% των ενηλίκων εγκρίνει συνολικά τη θητεία του Trump.

Η κοινή γνώμη για την οικονομική πολιτική του Trump

Ο Trump κάποτε είχε ένα σημαντικό και διακριτό προβάδισμα για τα οικονομικά θέματα, αλλά η εμπιστοσύνη των Αμερικανών έχει συρρικνωθεί μετά τα "λουκέτα" στις επιχειρήσεις και την ανεργία εξαιτίας της πανδημίας. Αρκετές πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως, πλέον, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι εγκρίνουν τη διαχείριση της οικονομίας.

Η οικονομία ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις

Η οικονομία, διαχρονικά, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο, σε αυτές τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση του Biden, αν και ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης δεν κατηγορεί τον Trump για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι για αυτή την κατάσταση φταίει η ακραία πολιτική πόλωση. Υποστηρικτές του Trump δεν τον κατηγορούν για την καταβαράθρωση της οικονομίας, ενώ πολλοί υποστηρικτές του Biden επικεντρώνονται στα ζητήματα της φυλετικής ανισότητας και του κορονοϊού, και όχι της οικονομίας. 

Πόσοι πιστεύουν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο

23% είναι το μερίδιο των ψηφοφόρων που πιστεύουν πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Από τον Μάρτιο το ποσοστό των απαισιόδοξων Αμερικανών έχει αυξηθεί δραματικά.

Από: capital.gr


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Minerva Red, ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια αφρικανικής σκόνης των τελευταίων ετών

Σφοδρό ήταν το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης από τη χώρα μας χθες, Τρίτη 23 Απριλίου.

Επιστήμονες λένε πως βρήκαν νέο πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα

Δύο έρευνες υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός ένατου πλανήτη, που βρίσκεται "κρυμμένος" στο ηλιακό μας σύστημα.

Γραφει Παυλος Κρουστης