Η λίστα με τα "θέλω" του Erdogan στην ΕΕ
Ο Τούρκος Πρόεδρος απέστειλε προς τους ηγέτες των κρατών μελών -πλην Ελλάδας και Κύπρου- επιστολή θέτοντας εγγράφως τις θέσεις του.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. -πλην Ελλάδας και Κύπρου- επιστολή θέτοντας εγγράφως τις θέσεις του, αλλά και τις αξιώσεις του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος". Η επιστολή, την οποία κατέχει ο "Φ", έχει σταλεί την παραμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης Σεπτεμβρίου, το οποίο ως γνωστόν αναβλήθηκε και επαναπρογραμματίσθηκε για την 1η Οκτωβρίου.
Ο Ερντογάν, σύμφωνα με την προδημοσίευση του ρεπορτάζ, παρουσιάζει το γνωστό τουρκικό αφήγημά του για την Ανατολική Μεσόγειο και ισχυρίζεται πως την ένταση την προκαλούν η Ελλάδα και η Κύπρος. Επί τούτου αναφέρθηκε στις δράσεις της Λευκωσίας από το 2003 και εντεύθεν (οριοθετήσεις, αδειοδοτήσεις, γεωτρήσεις). Κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία, υποστήριξε πως αποσκοπούν στη "φυλάκιση" της Τουρκίας εντός του Κόλπου της Αττάλειας (Χάρτης της Σεβίλλης). Την ίδια ώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσιάζεται ως "ειρηνοποιός" και αναφέρει πολλές φορές πως είναι έτοιμος για διάλογο με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις.
Η συνέχεια στο capital.gr
φωτογραφία Getty images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τι απάτη είναι πάλι αυτό το Shimming και πώς δε θα σου αδειάσει τον τραπεζικό σου λογαριασμό
Shimming: Η νέα απάτη στα ATM που αδειάζει λογαριασμούς και πώς θα προστατευτείτε
Γραφει Νικη ΚοντομηναΗ πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας - Eίναι ντράμερ και λατρεύει το heavy metal
Η Σανάε Τακαΐτσι έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Μια συντηρητική, αποφασιστική φιγούρα με απρόσμενο πάθος για τη μουσική και τα ντραμς.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςO Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.