
Για τον Donald Trump ο κορονοϊός ήταν "ευλογία από τον Θεό"
Και κάπου εδώ, τα εγκεφαλικά μας κύτταρα τσουρουφλίζονται ένα-ένα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η μόλυνσή του από κορονοϊό ήταν "μια ευλογία από τον Θεό", χάρη στην οποία δοκίμασε πειραματικές θεραπείες, οι οποίες δεσμεύθηκε ότι θα διαεθούν δωρεάν για όλους τους Αμερικανούς, στο πρώτο του μήνυμα μέσω βίντεο αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Ο Τραμπ, που βιάζεται να επιστρέψει στην προεκλογική του εκστρατεία, έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα πόσο καλά νιώθει αφού διαγνώστηκε με covid-19, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν εξακολουθεί να είναι θετικός στον ιό SARS-CoV-2.
"Πιστεύω ότι ήταν μια ευλογία από τον Θεό που μολύνθηκα. Ήταν μια κρυφή ευλογία", σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι του χορηγήθηκε ένα φάρμακο της Regeneron του επέτρεψε να δει από πρώτο χέρι πόσο αποτελεσματικό είναι.
Ο Τραμπ έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για την καθυστερημένη αντίδρασή του στην πανδημία του κορονοϊού που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 Αμερικανούς και επειδή έθεσε σε κίνδυνο όσους εργάζονται κοντά του, αποθαρρύνοντας τη χρήση μάσκας στον Λευκό Οίκο και στις προεκλογικές του εκδηλώσεις. Αναφέρθηκε και σε ένα άλλο φάρμακο της Eli Lilly and Co.
"Θέλω να προσφέρω σε εσάς αυτά (τα φάρμακα) που πήρα εγώ. Και θα τα κάνω δωρεάν", τόνισε.
Το μήνυμά του μεταδόθηκε μετά τις διαβεβαιώσεις του Λευκού Οίκου ότι ο 74χρονος πρόεδρος επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο χθες Τετάρτη.
Ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, επεσήμανε εξάλλου ότι ο Τραμπ δεν έχει συμπτώματα covid-19 εδώ και 24 ώρες.
"Πλέον δεν έχει πυρετό εδώ και περισσότερες από τέσσερις ημέρες, είναι χωρίς συμπτώματα για περισσότερες από 24 ώρες και δεν έχει χρειαστεί ούτε έχει λάβει επιπλέον οξυγόνο μετά από αυτό που έλαβε μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο" ,ανακοίνωσε ο Κόνλεϊ.
Έτοιμος να επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία
Παρά την ασθένειά του ο Τραμπ προσπαθεί να βρει τρόπους να μεταφέρει το προεκλογικό του μήνυμα και να μειώσει το προβάδισμα που έχει ο αντίπαλός του για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν σε πολιτείες- κλειδιά, δηλώνουν σύμβουλοί του. Το χθεσινό του μήνυμα φαίνεται να εξυπηρετούσε αυτό τον σκοπό.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Τραμπ εξετάζει να απευθυνθεί στους πιο ηλικιωμένους ψηφοφόρους σήμερα.
Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι θέλει να πραγματοποιηθεί η δεύτερη τηλεμαχία με τον Μπάιντεν, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου, όμως ο αντίπαλός του είχε δηλώσει την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει, αν ο Τραμπ δεν βρεθεί αρνητικός στην covid-19.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που διεξήχθη από τις 2 ως τις 6 Οκτωβρίου, μόλις το 38% των Αμερικανών που ρωτήθηκαν απάντησε ότι εγκρίνει τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίστηκε την πανδημία, ενώ το 56% δεν τον εγκρίνει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
φωτογραφία getty images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.
Υποχρεωτικό από 1η Νοεμβρίου το IRIS για τις επιχειρήσεις
Από την 1η Νοεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS, αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα. Το σύστημα αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές στην Ελλάδα.
Γραφει Τιμος Σαλαμες