
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου επικύρωσε τη συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα
Με την υπογραφή του Προέδρου Αλ Σίσι, Ελλάδα και Αίγυπτος έδωσαν και επίσημα τα χέρια για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Διάταγμα εξέδωσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, υπό τον αριθμό 444/2020, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου επικύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, που θεσπίζει μια αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών. Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα σήμερα. Η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο στις 27 Αυγούστου.
Τι ορίζει το διάταγμα
Το διάταγμα ορίζει ότι σε περίπτωση ανακάλυψης φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, που εκτείνονται από την ΑΟΖ ενός από τα μέρη της ΑΟΖ του άλλου, τα δύο μέρη θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο εκμετάλλευσης αυτών των πόρων.
Στις 6 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι υπέγραψαν τη συμφωνία, η οποία, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ "στοχεύει στην αξιοποίηση των διαθέσιμων δυνατοτήτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani
Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος Σαλαμες