Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου επικύρωσε τη συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα

Με την υπογραφή του Προέδρου Αλ Σίσι, Ελλάδα και Αίγυπτος έδωσαν και επίσημα τα χέρια για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Γράφει: Esquire Editors 11 Οκτωβρίου 2020

Διάταγμα εξέδωσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, υπό τον αριθμό 444/2020, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου επικύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, που θεσπίζει μια αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών. Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα σήμερα. Η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο στις 27 Αυγούστου.

Τι ορίζει το διάταγμα

Το διάταγμα ορίζει ότι σε περίπτωση ανακάλυψης φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, που εκτείνονται από την ΑΟΖ ενός από τα μέρη της ΑΟΖ του άλλου, τα δύο μέρη θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο εκμετάλλευσης αυτών των πόρων.

Στις 6 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι υπέγραψαν τη συμφωνία, η οποία, σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ "στοχεύει στην αξιοποίηση των διαθέσιμων δυνατοτήτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.