"Οι Biden στη φυλακή" για να διασώσει την επανεκλογή του ο Donald Trump

Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου έχει πλέον τεθεί η οικογένεια του πολιτικού του αντιπάλου, Joe Biden.

Γράφει: Esquire Editors 18 Οκτωβρίου 2020

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει επιλέξει έναν νέο στόχο προκειμένου να διασώσει τις ελπίδες για επανεκλογή του. Στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου έχει πλέον τεθεί η οικογένεια του πολιτικού του αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν.

Σημαντικά γεγονότα

-Η καμπάνια του Τραμπ έχει στραφεί ενάντια στον γιο του Τζο Μπάιντεν, τον Χάντερ Μπάιντεν, με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο γιος του υποψηφίου των Δημοκρατικών ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του για μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου που κατηγορείται για διαφθορά. Όπως ισχυριζόταν το δημοσίευμα της ταμπλόιντ New York Post, ο Χάντερ κατείχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ενεργειακής εταιρείας.

-Σε μια εκδήλωση, την Παρασκευή, ο Τραμπ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος τονίζοντας πως "ο Χάντερ είναι σαν ηλεκτρική σκούπα, ακολουθεί τον πατέρα του και μαζεύει όσα μπορεί να κερδίσει". Σημειώνεται πως οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος βασίζονται σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των οποίων η εγκυρότητα αμφισβητείται. Γι' αυτό το Facebook και το Twitter αρνήθηκαν να αναδημοσιεύσουν στις πλατφόρμες τους το εν λόγω άρθρο.

-Κατά την ίδια εκδήλωση, ο Τραμπ αναφέρθηκε στην οικογένεια Μπάιντεν σαν "εγκληματική οικογένεια" ή "οργανωμένη εγκληματική οικογένεια", χρησιμοποιώντας ουσιαστικά την κριτική που δέχεται ο ίδιος για τις επιχειρηματικές πρακτικές του.

-Σε μια άλλη εκδήλωση, στην Τζόρτζια, ο Τραμπ επιτέθηκε στον αδελφό του Τζο Μπάιντεν, τον Τζέιμς, ο οποίος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή του αδελφού του για να προωθήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, σύμφωνα με έρευνα της ProPublica.

-Ο Τραμπ ζήτησε "οι Μπάιντεν να μπουν στη φυλακή, η Χίλαρι να μπει στη φυλακή", υιοθετώντας το σύνθημα του συγκεντρωμένου πλήθους που ζητούσε από τον πρόεδρο "να τους βάλει μέσα (στη φυλακή)". Η ρητορική του Τραμπ την Παρασκευή θύμισε έντονα την προεκλογική εκστρατεία του το 2016 όταν κατηγορούσε την τότε αντίπαλό του, Χίλαρι, για διαφθορά.

Ο "σκοτεινός" ρόλος του Ρούντι Τζουλιάνι

Η όλη υπόθεση ενδέχεται να στραφεί ενάντια στον ίδιο τον Τραμπ, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον ρόλο του δικηγόρου του και πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι. Και αυτό, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο ο Τζουλιάνι να υπέκλεψε τα εν λόγω μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τον προσωπικό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν.

Το επίμαχο άρθρο, με τίτλο "Αδιαμφισβήτητη αποκάλυψη για τις σχέσεις Τζο Μπάιντεν και Ουκρανών επιχειρηματιών", βασισμένο σε υποκλαπέντα e-mail του Χάντερ Μπάιντεν, υποστηρίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν επωφελήθηκε οικονομικά από τις ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του σε Ουκρανία και Κίνα. 

Ο τίτλος αναφέρεται σε συνάντηση του 2015 που διοργάνωσε ο Χάντερ μεταξύ του πατέρα του και στελεχών της ουκρανικής εταιρείας Burisma, αν και δεν προκύπτει από τα e-mail εάν ο τότε αντιπρόεδρος συναντήθηκε τελικά με τους Ουκρανούς επιχειρηματίες.

Κάποια άλλα μηνύματα εμφανίζουν τον Χάντερ να διαπραγματεύεται χρηματική αμοιβή από κινεζική εταιρεία ενέργειας, με αποδέκτη τον πατέρα του και σημερινό υποψήφιο πρόεδρο των Δημοκρατικών. 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επισκευής υπολογιστών αναφέρει στο άρθρο ότι παρέδωσε τον υπολογιστή στον νομικό σύμβουλο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι.

Η απάντηση Μπάιντεν

Ερωτηθείς για το άρθρο της ταμπλόιντ εφημερίδας, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε: "Δεν έχω να σχολιάσω πολλά. Άλλη μια εκστρατεία λάσπης του προέδρου".

Κριτική

"Ο Τραμπ, ένας πρόεδρος του οποίου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ερευνάται για κατάχρηση κεφαλαίων, κατηγορεί τώρα την οικογένεια Μπάιντεν για εγκληματική δραστηριότητα", σχολίασε η ανταποκρίτρια του CBS News στον Λευκό Οίκο, Κάθριν Ουάτσον.

Μεγάλος αριθμός

Στις 8,9 μονάδες ανέρχεται το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ εθνικά, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Ο Μπάιντεν, επίσης, προηγείται σε πολιτείες-κλειδιά, όπως 7 μονάδες στο Μίσιγκαν, 6 μονάδες στο Ουισκόνσιν και την Πενσιλβάνια και 4 μονάδες στην Αριζόνα. 

Από: capital.gr


φωτογραφία getty images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear