Barack Obama, George W. Bush και Bill Clinton δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν

Οι τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν δημοσίως για να πείσουν τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο.

Γράφει: Esquire Editors 03 Δεκεμβρίου 2020

Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν δημοσίως για την Covid-19, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους συμπατριώτες τους να κάνουν το ίδιο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο 59χρονος Ομπάμα είπε ότι έχει "απόλυτη εμπιστοσύνη" στις υγειονομικές αρχές της χώρας και ιδίως στον λοιμωξιολόγο Άνθονι Φάουτσι, έναν επιστήμονα που χαίρει μεγάλου σεβασμού στις ΗΠΑ. "Αν μου πει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορεί να προστατεύσει από την Covid, δεν θα διστάσω να το κάνω" ανέφερε σε μια ραδιοφωνική συνέντευξή του στο SiriusXM, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν την Τετάρτη στο YouTube.

"Υπόσχομαι πως όταν θα είναι διαθέσιμο για τους λιγότερο ευάλωτους ανθρώπους, θα εμβολιαστώ. Θα μπορούσα να το κάνω στην τηλεόραση ή να φροντίσω να βιντεοσκοπηθεί, ώστε οι άνθρωποι να δουν ότι εμπιστεύομαι την επιστήμη", πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του Τζορτζ Ου. Μπους είπε αργότερα στο CNN ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, 74 ετών σήμερα, είναι διατεθειμένος να "διαφημίσει" τα εμβόλια κατά της Covid-19. "Τα εμβόλια θα πρέπει στην αρχή να κριθούν ασφαλή και να χορηγηθούν σε όσους έχουν προτεραιότητα. Ο πρόεδρος Μπους θα περιμένει τη σειρά του και θα εμβολιαστεί εθελοντικά μπροστά στις κάμερες", είπε ο Φρέντι Φορντ.

Ο εκπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον, Έιντζελ Ουρένα, είπε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος θα εμβολιαζόταν δημοσίως "αν κάτι τέτοιο μπορεί να ωθήσει όλους τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο".

Ένα άρθρο στην εφημερίδα Washington Post καλούσε σήμερα τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, 78 ετών και τη μέλλουσα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, να εμβολιαστούν "σε ζωντανή σύνδεση" για να πείσουν τους σκεπτικιστές. Πολλοί στις ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λόγω της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκαν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media

Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.

Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους

Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

O Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden

Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)

Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.

Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα