O μεγαλοιδεατισμός της Τουρκίας δεν έχει όρια

Νέο παραλήρημα μεγαλείου στην Τουρκία με βίντεο - υπερπαραγωγή από το Oruc Reis.

Γράφει: Esquire Editors 05 Δεκεμβρίου 2020

Οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας συνεχίζονται, παρά την επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με την επιβολή κυρώσεων να είναι στο τραπέζι. Αφορμή για το νέο γύρο προπαγάνδας είναι οι προκλητικές "βόλτες" του ερευνητικού σκάφους Οruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο. Νέο βίντεο των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας "αποθεώνει" το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο φαίνεται να πλέει σε συνοδεία με τις φρεγάτες του.

"45 χιλιάδες ώρες πλεύσης σε 82 ημέρες" γράφει ο τίτλος του βίντεο.

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που πυροδότησε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζοντας την τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Μιλώντας σε διαδικτυακό φόρουμ για τον "Διάλογο στη Μεσόγειο" , ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι αυτή που ανοίγει που το δρόμο για την διπλωματία στην περιοχή και πως το μόνο που δέχεται ως απάντηση είναι απειλές και προβοκάτσια.

"Εμείς κάναμε συνεχείς εκκλήσεις για διάλογο. Το ερευνητικό μας πλοίο Ocus Reis, σταμάτησε δύο φορές τις έρευνες για να δώσει ευκαιρία στην διπλωματία. Μιλήσαμε για δίκαιο μοίρασμα, όμως Έλληνες και Κύπριοι το απορρίπτουν αυτό τόνισε ο Τσαβούσογλου ενώ πρόσθεσε ότι ενώ ετοιμαζόταν η χώρα του να ξεκινήσει διάλογο με την ελληνική πλευρά χάριν στην παρέμβαση της Γερμανίας, η Ελλάδα υπέγραψε "δήθεν ΑΟΖ με την Αίγυπτο".

"Ελλάδα και Κύπρος μας αφήνουν εκτός"

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας καταφέρθηκε και εναντίον της Κύπρου, κατηγορώντας την ότι μαζί με την Ελλάδα προχώρησαν στην σύσταση του Forum Eastmed. αφήνοντας έξω την Τουρκία που όπως υποστήριξε κατέχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, ο Τσαβούσογλου δεν δίστασε να χρεώσει στην Κύπρο πως αγνοεί προκλητικά τα συμφέροντας του ψευδοκράτους και την χώρας του στην περιοχή.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος