Πώς και γιατί η Τουρκία κοιτάζει τωρα προς την Ανατολή

Για την Άγκυρα, στην πραγματικότητα, η "δράση" έχει μεταφερθεί προς ανατολάς.

Γράφει: Esquire Editors 08 Δεκεμβρίου 2020

Σε μια επιφανειακή ματιά, το κύριο διπλωματικό μέτωπο της Τουρκίας τις ημέρες αυτές είναι, καθώς πλησιάζει η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης, αυτό των σχέσεων με την Ε.Ε. - για το οποίο η γειτονική χώρα επιστρατεύει το γνωστό μείγμα προσωρινών υποχωρήσεων (βλ. επιστροφή του Ορούτς Ρεϊς στη βάση του), ρητορικού πολέμου με τη Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν και νέων προκλήσεων με την έκδοση NAVTEX ειδικά προς την ελληνική πλευρά, την οποία κατηγορεί εις επήκοον των λοιπών ευρωπαϊκών πρωτευουσών ότι καταχράται της κοινοτικής αλληλεγγύης.

Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία δεν έχει σοβαρούς λόγους να ανησυχεί, εφόσον η αντίδραση των "27” αναμένεται για άλλη μία φορά υποτονική, όπως μας προϊδεάζει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η συνέχεια στο capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

POS παντού έως το τέλος του 2023

POS παντού: Θα επανεξεταστούν τα φορολογικά κίνητρα για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις επαγγελματικών ομάδων όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ταξί, κομμωτήρια, σχολές χορού, γυμναστήρια κ.ά.

Πώς μεταφράζευται η μεταστροφή της συμπεριφοράς του Erdogan απέναντι στην Ελλάδα

"Ο Erdoğan επέλεξε την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουν την έναρξη της επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού για να στείλει ευχές προς τον γειτονικό λαό."

Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις πυρηνικές απειλές του Putin

Οι πυρηνικές 'σπαζοκεφαλιές' του Ρώσου ηγέτη είναι καταδικαστέες αν και μάλλον γίνονται για το θεαθήναι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πότε ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος;

Πότε διαλύεται η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος - Όλες οι προθεσμίες και η εκκρεμότητα με το κόμμα Κασιδάρη.

Είναι οριστικό: Εκλογές στις 21 Μαΐου

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, ενώ το αργότερο μέχρι τις 2 Ιουλίου θα γίνουν οι δεύτερες.