Κορονοϊός: Σκληρότερο lockdown για 7 ημέρες σε όλη τη χώρα

Με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Γράφει: Esquire Editors 02 Ιανουαρίου 2021

Σε έκτακτες ανακοινώσεις προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορονοϊό για μια εβδομάδα με στόχο, όπως είπε, να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

"Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα", ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τι θα ισχύσει

Συγκεκριμένα όπως είπε, σταματά η "παράδοση εκτός" (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Θυμηθήκαμε τον σεισμό του 1999 της Πάρνηθας -6 Ρίχτερ και 143 νεκροί

Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στα Στύρα Ευβοίας μας θύμισε ξανά το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Αθήνας: τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Ο Conor McGregor θέλει να κατέβει για πρόεδρος της Ιρλανδίας

Ο Conor McGregor ανακοίνωσε ότι θέλει να κατέβει για πρόεδρος της Ιρλανδίας και ζητά από τους πολίτες να πιέσουν τους τοπικούς συμβούλους. Μεγάλα λόγια, έντονες δηλώσεις και μια εκστρατεία που έχει ήδη ανάψει φωτιές στο Δουβλίνο.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani

Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.