Οι πιθανότητες για εκλογές το φθινόπωρο

Τα σενάρια που φούντωσαν και το φρένο στην εκλογολογία που έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γράφει: Esquire Editors 21 Μαρτίου 2021

Η έξοδος από την πανδημία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, έχουν φουντώσει το τελευταίο διάστημα τις πολιτικές συζητήσεις και τα σενάρια για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο. Βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν πως σε αυτό το χρονικό σημείο η κυβέρνηση θα έχει σημαντικά οφέλη, προκειμένου ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στην συγκεκριμένη κίνηση.

Μάλιστα, δικαιολογώντας αυτή την άποψη, υποστηρίζουν πως, μέσω των εμβολιασμών – οι οποίοι θα έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό – θα έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό. Παράλληλα, ο τουρισμός θα έχει ανοίξει και τα έσοδα θα "ζεστάνουν" τα κρατικά ταμεία, ενώ και η ψυχολογία των πολιτών θα έχει αλλάξει, καθώς η χώρα θα επιστρέφει στην κανονικότητα.

Ενας ακόμη θετικός παράγοντας, τον οποίο βάζουν στο τραπέζι "γαλάζια" στελέχη, που τάσσονται υπέρ των εκλογών αμέσως μετά την έξοδο από την πανδημία, είναι η δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης που εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως θετική, διατηρώντας διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπενθύμιζαν, ωστόσο, πως η άποψή τους θα ήταν διαφορετική, αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, η οποία θα πρέπει να "καεί" προκειμένου να ξαναστηθούν κάλπες αμέσως μετά, ώστε να ισχύσει το εκλογικό σύστημα της ΝΔ, που δεν οδηγεί την χώρα σε ακυβερνησία.

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής" έβαλε φρένο στην εκλογολογία, επαναλαμβάνοντας πως οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. "Στόχος είναι να κριθούμε για τη συνολική πολιτική μας και για τα συγκεκριμένα ‘παραδοτέα’ που αφορούν στην ανάπτυξη της χώρας".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας η χώρα να γυρίσει σελίδα και να μπει όσο το δυνατό γρηγορότερα σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, που εξακολουθεί να προκαλεί η υγειονομική κρίση. Με "όπλο" του και τους σημαντικούς πόρους που εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης στοχεύει, στο τέλος της κυβερνητικής πορείας, σε μια καλύτερη χώρα. "Θέλω στην τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να θέσω το ειλικρινά το ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένοι από αυτήν την πορεία. Εάν θέλουν να τη συνεχίσουμε πιο δυναμικά και με καλύτερα αποτελέσματα, ή αν θα πάρουν το ρίσκο να τη διακόψουν", αναφέρει χαρακτηριστικά στην συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής".

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας πως η χώρα βρίσκεται "στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και θα βγούμε νικητές". Το γεγονός αυτό ενισχύεται από την πρόοδο των εμβολιασμών, καθώς κάθε εβδομάδα εμβολιάζονται 200 χιλιάδες πολίτες και ο αριθμός αυτός αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί από τον Απρίλιο και μετά, λόγω των περισσότερων δόσεων που θα έρθουν στην χώρα μας.

Από: Thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί το Bitcoin δεν είναι -ακόμη- χρήμα

Χρησιµοποιούµε χρήµατα για να αγοράσουµε προϊόντα και υπηρεσίες. Αλλά τι παίζει πραγματικά με το Bitcoin;

Γιατί δεν μειώνονται τα κρούσματα κορονοϊού

Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι και ποιος ο ρόλος των self tests.

Κορονοϊός: 2.188 νέα κρούσματα

Σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκαν 2.188 κρούσματα, 56 θάνατοι και 677 διασωληνωμένοι.

Ποιοι ευνοούνται από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Οι κύριοι παράγοντες που διαμορφώνουν την εξέλιξη του προβλήματος είναι πάντοτε πρωτίστως ενδογενείς.

Το τέλος του lockdown

Αλλαγή σελίδας μετά από 6 μήνες. Τι ισχύει από σήμερα.