Σε άλλα νέα, έτοιμο τo social network του Donald Trump

Το πολυδιαφημισμένο social network του πρώην Αμερικανού Προέδρου μοιάζει με blog του 2005.

Τους τελευταίους μήνες, έχει χυθεί πολύ σάλιο και μελάνι για το ότι το Twitter και το Facebook ανέστειλαν τους λογαριασμούς του Donald Trump, μετά από τη στήριξή του στις διαδηλώσεις που κατέληξαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο και τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Για την ακρίβεια, το Twitter διέγραψε οριστικά τον λογαριασμό του πρώην Αμερικανού Προέδρου, ενώ ο Zuckerberg απλώς προχώρησε στην επ’ αόριστο αναστολή του (από τις 7 Ιανουαρίου). Το ίδιο συνέβη και με το κανάλι του στο YouTube.

Ο Donald Trump, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και υποσχέθηκε να επιστρέψει με το δικό του κοινωνικό δίκτυο, μετά την προσπάθειά του να επιβληθεί μέσω του Parler, ενός αμερικανικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης (που λειτουργεί επίσης ως πλατφόρμα για microblogging), στο οποίο έχουν ήδη βρει απάγκιο πολλοί υποστηρικτές του, αλλά και άλλοι Αμερικανοί (και μη) που διαπνέονται από συντηρητικές ιδέες, πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίες, είναι αντισημίτες ή ακροδεξιοί.

Η φιλόδοξη ανακοίνωση στο Fox News

Τα τελευταία νέα από αυτή του την προσπάθεια τα είχαμε στα τέλη του Μάρτη, όταν ανακοινώθηκε ότι το λανσάρισμα της πλατφόρμας θα γινόταν μέσα στους επόμενους μήνες και ο επικοινωνιακός του σύμβουλος, ο Jason Miller, δήλωσε κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης στο Fox News ότι το "πρωτοπόρο" μέσο θα αλλάξει τις ισορροπίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ελκύοντας δεκάδες εκατομμύρια χρήστες. Ε, λοιπόν, τουλάχιστον προς το παρόν, τα πράγματα δεν φαίνεται να εξελίσσονται ούτε κατά διάνοια με αυτόν τον τρόπο.

Το social network του Trump είναι ήδη live

Σε περίπτωση που δεν το πήρες χαμπάρι, το κατ’ ευφημισμό social network του Trump είναι ήδη live από τις 4 Μαΐου, από το ίδιο απόγευμα που το "Ανώτατο Δικαστήριο" (επισήμως το Oversight Board) του Facebook αποφάσισε την επ’ αόριστο αναστολή του λογαριασμού του Trump, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Και, ω τι έκπληξη, δεν είναι τίποτα άλλο από κάτι σαν blog μέσα στο επίσημο website του.

Σε άλλα νέα, έτοιμο τo social network του Donald TrumpDrew Angerer / Getty Images

Και το όνομα αυτού "From the desk of Donald J. Trump"

Στην ουσία, έχουμε να κάνουμε με ένα section που έχει τη δομή, περίπου, του Twitter, ένα κάπως μονοθεματικό timeline που, τουλάχιστον προς το παρόν, αποτελεί μία διαδοχή από posts χωρίς όριο στο μήκος τους και χωρίς εικόνες ή βίντεο, εκτός από ένα που αποτελεί διαφήμιση του ίδιου του "social network". Επίσης, δεν σου δίνει τη δυνατότητα να διαμοιραστείς κάποιο από τα posts.

Η πλατφόρμα αποτελεί ένα μακροσκελές κήρυγμα του πρώην "οπλαρχηγού" για δεκάδες ζητήματα που αφορούν (;) τον αμερικανικό λαό, στο οποίο συχνά παραθέτει τη δική του εκδοχή για πρόσφατα γεγονότα της επικαιρότητας και όσα συμβαίνουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενώ βρίσκει πάντα και έναν τρόπο να επιστρέψει στο αγαπημένο του θέμα, τις "νοθευμένες" εκλογές που αποκαλεί "Το Μεγάλο Ψέμα!" (με θαυμαστικό).

Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να γνωρίζουμε το τι επισκέψεις ή επιτυχία έχει κάθε τι από αυτά που ανεβάζει, καθώς δεν υπάρχουν μετρητές, αριθμοί ή ενδείξεις οποιουδήποτε είδους. Μπορείς να κλικάρεις μία μικρή καρδούλα κάτω από τα posts του, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα, κάτι όπως και να το κάνουμε απογοητευτικό.

> Διάβασε ακόμα: Ο Donald Trump ίσως είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία το 2024

Στο Facebook και το Twitter από την πίσω πόρτα;

Πάντως, έχει ενδιαφέρον το ότι τα posts του μπορούν να γίνουν share μέσω των παραδοσιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έκλεισαν τους λογαριασμούς του, δηλαδή μέσω του Twitter και του Facebook.

Άλλωστε, όπως εξήγησε ένας εκπρόσωπος αυτής της μάλλον πρώτης εκδοχής του "social network" του Trump στο αμερικανικό site The Verge, το να κάνεις σε αυτά share το περιεχόμενο από ένα άλλο site επιτρέπεται, εκτός και αν παραβιάζει τους κανόνες τους.

Κάνε κι εσύ ένα δώρο στον Trump, μπορείς

Τα πρώτα posts ανέβηκαν στο "social network" στα τέλη του Μαρτίου, παρότι το ίδιο λανσαρίστηκε στις 4 Μαΐου. Επίσης, υπάρχουν παντού links που σε προτρέπουν να δωρίσεις χρήματα στον Trump ή να κάνεις εγγραφή στο site του (κοντολογίς, να του δωρίσεις τα προσωπικά σου δεδομένα), με αντάλλαγμα ένα notification για κάθε νέα του παρέμβαση.

Μέχρι στιγμής, πολύ κακό για το τίποτα

Οπότε; Σαν να έπεσαν ένα σωρό αστραπές και μπουμπουνητά αλλά τελικά από βροχή να μην είδαμε σταγόνα. Μάλλον το να φτιάξεις ένα social network που να τιμάει το όνομά του με μόνο θέλγητρο τη γοητεία ενός χαρακτήρα, όσο διχαστικός κι αν είναι, όσο κι αν ακόμη εκτιμάται από πολλούς Αμερικανούς (και όχι μόνο), δεν είναι κάτι το εύκολο.

Το να λανσάρεις ένα social network με αυτόν τον τρόπο, ως section του website με το οποίο προβάλλεις τον εαυτό σου, είναι ξεκάθαρη δήλωση του ότι θέτεις σε διαθεσιμότητα τις φιλοδοξίες σου – τουλάχιστον προς το παρόν. Κι αυτό γιατί είναι απίστευτο αυτό που έκανε ο Trump, δεδομένου του ότι υποτίθεται πως θα γύριζε τον κόσμο τούμπα ανάποδα. Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με ένα blog αισθητικής 2005 που κάπως μιμείται την εμφάνιση των πραγματικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Και κάτι ανεκδοτολογικού-παραπολιτικού ενδιαφέροντος, για να κλείσουμε. Το "social network" του Trump φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή της εταιρείας ψηφιακών υπηρεσιών Campaign Nucleus. Ιδρυτής της, είναι ο Brad Parscale, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιούλιο.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.