
Η Ελλάδα εξοπλίζεται εναντίον της Τουρκίας, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα τουρκικά μέσα ασχολούνται ξανά με τον εξοπλισμό της Ελλάδας.
Ανάλυση για ακόμα μία φορά σε τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα στο Habertürk ασχολείται με την Ελλάδα και τον εξοπλισμό της. Συγκεκριμένα, στο πάνελ της βραδινής ενημερωτικής εκπομπής η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα νέα θωρακισμένα οχήματα M-1117 που δωρήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Τι αναφέρει καθηγητής του πανεπιστημίου του Αϊδινίου
Ο καλεσμένος της εκπομπής Özgür Tör, καθηγητής του πανεπιστημίου του Αϊδινίου παρατηρεί πως "αντιλαμβανόμαστε πως η Ελλάδα δεν τα παίρνει αυτά ενάντια στη Βουλγαρία και στην Μακεδονία· τα παίρνει μόνο ενάντια στην Τουρκία και χρησιμοποιεί τη δικαιολογία για τους μετανάστες μόνο ως μία πρόφαση κάλυψης".
Συνεχίζοντας σχολιάζει πως "σε ένα πεδίο μάχης, στον κόσμο αυτά τα M-1117 δεν επιφέρουν καμία απολύτως διαφορά· να το πούμε καθαρά αυτό, ναι φυσικά και πρόκειται για θωρακισμένα οχήματα άλλα δεν θα έχουν ιδιαίτερη επίδραση, δεν είναι δηλαδή σαν τα άρματα μάχης.
Ο καθηγητής της χώρας που ξοδεύει δισεκατομμύρια τουρκικών λιρών σε προσπάθεια δημιουργίας εγχώριων οπλικών συστημάτων, πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών και drone την ώρα που η χώρα του έχει ένα εκπληκτικά υψηλό αριθμό ανθρώπων που πεινούν ή που είναι αμόρφωτοι εγκαλεί την Ελλάδα για το ότι ξοδεύει χρήματα για εξοπλιστικά και προτείνει: "από τη σκοπιά της ανθρωπιάς θα ήταν πολύ πιο καλό να ξοδεύουν αυτά τα χρήματα όχι σε αυτά τα οπλικά συστήματα αλλά στους πρόσφυγες· ο χώρος όπου επιθυμούν να πάνε οι πρόσφυγες είναι η Ευρώπη, θέλω να πάνε στη Γερμανία και στην Ευρώπη· Αυτούς λοιπόν δεν πρέπει να τους κρατάμε εμείς, διότι πιστεύω πως έτσι εξ ονόματος της ανθρωπιάς εμείς θα είμαστε πιο ωφελημένοι· θα είναι καλύτερο και τότε θα ασχολούνται αυτοί με τους πρόσφυγες".
Από: Capital.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το 'προφητικό' tweet του Τσάρλι Κερκ 11 χρόνια πριν πεθάνει
Ένα παλιό tweet του Τσάρλι Κερκ από το 2014 φαίνεται σήμερα "προφητικό", μετά τη δολοφονία του στη Γιούτα. Ο ακτιβιστής δέχθηκε πυρά σε debate, μπροστά σε χιλιάδες θεατές.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ πιο δημοφιλής περιοχή της Αττικής για αγορά κατοικίας
Ένας συγκεκριμένος Δήμος αναδεικνύεται για δεύτερη χρονιά ως ο πιο δημοφιλής της Αττικής για αγορά κατοικίας, μετά το κέντρο της Αθήνας, προσελκύοντας νέους επενδυτές.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑιματηρή εξέγερση στο Νεπάλ-τι πυροδότησε τις ταραχές
Το Νεπάλ συγκλονίζεται από τις πιο βίαιες ταραχές των τελευταίων δεκαετιών. Διαδηλώσεις, φωτιές στο κοινοβούλιο, επιθέσεις σε πολιτικούς και μια χώρα βυθισμένη στο χάος.
Θυμηθήκαμε τον σεισμό του 1999 της Πάρνηθας -6 Ρίχτερ και 143 νεκροί
Ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στα Στύρα Ευβοίας μας θύμισε ξανά το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Αθήνας: τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας το 1999.
Ο Conor McGregor θέλει να κατέβει για πρόεδρος της Ιρλανδίας
Ο Conor McGregor ανακοίνωσε ότι θέλει να κατέβει για πρόεδρος της Ιρλανδίας και ζητά από τους πολίτες να πιέσουν τους τοπικούς συμβούλους. Μεγάλα λόγια, έντονες δηλώσεις και μια εκστρατεία που έχει ήδη ανάψει φωτιές στο Δουβλίνο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani
Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.