Η επιστροφή του Silvio Berlusconi μετά... βηματοδότη

Στα 86 του, ο γνωστός για τα σκάνδαλα και όχι μόνο, Silvio Berlusconi επέστρεψε στην πολιτική ζωή της Ιταλίας, για να βρεθεί στο πλευρό της νεοφασίστριας Meloni.

Γράφει: Esquire Editors 28 Σεπτεμβρίου 2022

Βυθισμένος στα σκάνδαλα, στοχοποιημένος και μονίμως για… λάθος λόγους στην επικαιρότητα, ο Silvio Berlusconi επέστρεψε στην πολιτική ζωή της Ιταλίας. Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Berlusconi, τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας και νυν ευρωβουλευτής με το κεντροδεξιό κόμμα του, το Forza Italia (μέλος της ευρωομάδας του ΕΛΚ), προβάρει τώρα ξανά κοστούμι εξουσίας. Σε μια συμμαχία, οδεύει μαζί την Giorgia Meloni και τον ακροδεξιό Matteo Salvini "αγκαζέ" προς μια μάλλον δυσοίωνη διακυβέρνηση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Τα επικοινωνιακά τρικ

Για να το εξασφαλίσει, έχει κάνει ήδη πολλά. Ο ρόλος του ήταν κομβικός στην κατάρρευση της πολυκομματικής κυβέρνησης υπό τον τεχνοκράτη Mario Draghi. Με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να γίνει στα 86 του "αστέρας" του TikTok για να "αλιεύσει" την ψήφο νέων. Το προσπάθησε με πολιτικούς χαριεντισμούς και ατάκες του τύπου "δεν θέλω την κοπέλα σου, θέλω την ψήφο σου".

Η ζωή αρχίζει μετά τον βηματοδότη

Τέσσερις ημέρες μετά τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία ο Silvio Berlusconi θα κλείσει αισίως τα 86. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν του φαίνεται, χάρη φυσικά στα μπότοξ και στα λίφτινγκ.

Κατά τα λοιπά, έχει βάλει βηματοδότη από το 2006. Αργότερα έκανε εγχείρηση αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας και θεραπεία για καρκίνο του προστάτη. Πρόπερσι νοσηλεύτηκε με COVID-19. Τους τελευταίους μήνες γενικά μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία.

Μέσα στα τελευταία 25 χρόνια εν τω μεταξύ έχει στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε 32 δίκες για διαφθορά, φοροδιαφυγή, κατάχρηση εξουσίας, ακόμη και για σεξουαλική πράξη με ανήλικη.

Αν και καταδικάστηκε πρωτόδικα πολλές φορές, είχε… αξιομνημόνευτη επιτυχία στις εφέσεις και τύχη με παραγραφές. Τελεσίδικα ένοχος κρίθηκε μόνο σε μια, το 2013, για φορολογική απάτη. Λόγω γήρατος ωστόσο δεν έκανε ούτε μια μέρα φυλακή, παρά ένα έτος κοινωφελούς εργασίας.

Σήμερα παραμένει υπόδικος ως ύποπτος για δωροδοκία μαρτύρων σε υπόθεση πορνείας ανηλίκων που συνδέεται με τα περιβόητα Bunga Bunga πάρτι στις βίλες του. Όλα αυτά ωστόσο ουδόλως πτοούν τον αειθαλή Καβαλιέρε. Τουναντίον…

Τον προηγούμενο μάλιστα Μάρτιο παντρεύτηκε την κατά 50 χρόνια μικρότερη εκλεκτή της καρδιάς του. Ναι, οι γυναίκες αποτελούν ακόμα και σήμερα το σήμα κατατεθέν του, χωρίς να κρύβει ποτέ τη σεξιστική και πολλές φορές παράνομη δράση του. "Αγαπώ τη ζωή και τις γυναίκες", έλεγε το μακρινό 2010, όταν είχε εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο με την ανήλικη από το Μαρόκο, Ρούμπι.

Ο πρώτος γάμος και τα δύο παιδιά

Ο Silvio Berlusconi παντρεύτηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 29 ετών με την Carla Dall'Oglio το 1965. Με την Carla απέκτησε δύο παιδιά, τη Marina και τον Pier Silvio. Ο Silvio Berlusconi έμεινε με την πρώτη του σύζυγο για 15 χρόνια, αλλά εννοείται πώς δεν υπήρξε ποτέ πιστός.

Ο δεύτερος γάμος και τα τρία παιδιά

Το 1980 μπήκε στη ζωή του 46χρονου τότε Silvio η Veronica Lario, με την οποία έκανε παράλληλη σχέση. Το ζευγάρι έβγαινε "κρυφά" μέχρι που ο Καβαλιέρε πήρε διαζύγιο από την πρώτη γυναίκα του, το 1985. Πέντε χρόνια αργότερα ήρθε ο δεύτερος γάμος για τον Silvio, όταν παντρεύτηκε τη Veronica, με την οποία έκανε τρία παιδιά, την Barbara, την Eleonora και τον Luigi.

Το δεύτερο (πανάκριβο) διαζύγιο και τα πρώτα σκάνδαλα με ανήλικες

Η διαδικασία για το δεύτερο διαζύγιο του Silvio Berlusconi ήρθε το 2009, ύστερα από την οργισμένη επιστολή της Lario μετά τις αποκαλύψεις για σχέσεις του συζύγου της με ανήλικες κοπέλες. Μετά την απόφασή της να ζητήσει διαζύγιο από τον Silvio Berlusconi, η Veronica Lario "έσπασε" τη σιωπή της για τον έγγαμο βίο τους. Μέσα από το βιβλίο "Tendenza Veronica" της φίλης της και δημοσιογράφου Maria Latella, η Veronica Lario αποκαλούσε τον Silvio – ούτε λίγο ούτε πολύ – "γελοίο" και δήλωνε αηδιασμένη από τις απιστίες και τα ψέματά του στα 20 αυτά χρόνια.

Το διαζύγιό τους βγήκε το 2012 και έτσι ο Silvio αναγκάστηκε κάθε χρόνο να καταβάλλει 16,8 εκατ. ευρώ στην πρώην σύζυγό του. Ωστόσο με απόφαση του δικαστηρίου τον Νοέμβριο του 2017 η πρώην σύζυγος του Berlusconi έπρεπε να επιστρέψει περίπου 60 εκατ. ευρώ. Οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι δεν δικαιούται τη διατροφή των 1,4 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Η απόφαση βασίστηκε στο ότι ο ο Silvio Berlusconi, ως πρώην σύζυγός της, δεν πρέπει να εγγυάται για το βιοτικό επίπεδο που είχε κατοχυρωθεί πριν το διαζύγιο.

Ο τρίτος γάμος και τα "μπούγκα μπούγκα” πάρτι

Ο Silvio Berlusconi ανέβηκε για τρίτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας το 2013 και προκάλεσε και πάλι σάλο, αφού παντρεύτηκε σε μυστική τελετή την κατά 50 χρόνια νεότερή του Francesca Pascale!

Οι δυο τους γνωρίζονται πάνω από δεκαετία, δηλαδή από όταν η 28χρονη Pascale ήταν ακόμη ανήλικη και συμμετείχε στη νεολαία του κόμματος του καβαλιέρε Forza Italia. Όταν χώρισαν εκείνη δήλωσε: "Θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Του εύχομαι όλη την ευτυχία του κόσμου. Ελπίζω ότι θα βρει κάποιον να τον φροντίζει όπως έκανα κι εγώ". Η Francesca Pascale, μπορεί να χώρισε αλλά πέτυχε αυτό που είχε εξομολογηθεί στο βιβλίο "Italiani volta gabbana" του Bruno Vespa. Τον Οκτώβριο του 2006 μαζί με τρεις φίλες της πήγαν σε ομιλία του για το κόμμα Forza Italia στη Ρώμη. Εκεί τον πλησίασε για πρώτη φορά και του ψιθύρισε: "Πρόεδρε, είστε πολύ όμορφος". Παρά τον μισό αιώνα που τους χώριζε, οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και έμειναν μαζί για 12 χρόνια.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.