Περιπέτεια για τον Νίκο Δένδια στο Άγιο Όρος

Μετά την περιπέτεια με το ελικόπτερο κατά την πρσογείωσή του στο Άγιο Όρος χτες, ο Νίκος Δένδιας υπέστη υποτασικό επεισόδιο σήμερα το πρωί. Χτύπησε στο πρόσωπο.

Γράφει: Esquire Editors 29 Δεκεμβρίου 2022

Υποτασικό επεισόδιο υπέστη ο Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Ο υπουργός Εξωτερικών λιποθύμησε, αλλά διαβεβαιώνεται από το περιβάλλον του ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και όλα οφείλονται στην χαμηλή πίεση που έχει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών κατά την πτώση του χτύπησε στο πρόσωπο και τραυματίστηκε στο στόμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών υπέστη επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και λιποθύμησε, αλλά γρήγορα ανέκτησε τις δυνάμεις του.

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο υπουργός Εξωτερικών έπεσε στο δάπεδο και χτύπησε στη μύτη και στα δόντια. Όταν εκδηλώθηκε το επεισόδιο, αμέσως τον εξέτασε γιατρός και εκτίμησε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, κλήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό Εξωτερικών και να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως χτες Τετάρτη ο κ. Δένδιας βίωσε μία μικρή περιπέτεια στον αέρα, όταν λόγω πυκνής ομίχλης το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιον Όρος από το 2011, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

"Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το Άγιο Όρος είναι μεγάλο και διαρκές"

Με την υποδοχή στις Καρυές και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Πρωτάτου ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών. Κατά την αντιφώνησή του στο πλαίσιο της υποδοχής του στον Ιερό Ναό Πρωτάτου στις Καρυές, απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους, μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του "για τη συγκινητική παρουσία και τη συμμετοχή" τους στην υποδοχή του.

Επίσης, ζήτησε "ως ταπεινός προσκυνητής", όπως είπε, τις ευχές και τις προσευχές τους και μετέφερε, ως καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός για την Αθωνική Πολιτεία, "τον σεβασμό και την απεριόριστη αγάπη του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, των οποίων το ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος είναι μεγάλο και διαρκές". "Εσείς, Άγιοι Πατέρες, οι οποίοι συνεχίζετε την ιστορική πορεία αυτής της μοναδικής στην Οικουμένη Μοναστικής Πολιτείας με ιδιαίτερη προσφορά, με προθυμία, με θυσίες, καθώς και με πρωτοφανή συλλογικότητα, είστε απολύτως δικαιολογημένοι να αναμένετε τη συνεργασία, αρωγή και συμπαράσταση από τους εκάστοτε κρατούντες στην Ελληνική Πολιτεία" προσέθεσε.

Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως δεν διαφεύγουν τής προσοχής τους, αλλά και της ιδιαίτερης ευαισθησίας τους, "οι δύσκολες περιστάσεις που πέρασε η Ελλάδα και οι οποίες, συν Θεώ, αντιμετωπίζονται".

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως η παρουσία του σήμερα κοντά τους, δίνει την ευκαιρία να ενστερνιστεί ακόμη βαθύτερα τις ανάγκες και τις αγωνίες τους. "Να μου δώσει ο Θεός τη δυνατότητα να ακούσω προσεκτικότερα τα προβλήματα τα οποία σας απασχολούν. Να σταθώ δίπλα σας, με τις ασήμαντες δυνάμεις μου, και να προσπαθήσω μαζί σας" σημείωσε και συμπλήρωσε καταληκτικά ότι θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να αποδείξει με πράξεις και με έργα αυτό που αισθάνεται "για την εξαίσια αυτή Χερσόνησο του Άθω και τους οικιστές της".

Στη συνέχεια, έλαβε χώρα δεξίωση και έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο κτίριο της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και επίσκεψή του στις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear