Οι εκλογές προκηρύσσονται σήμερα και επίσημα

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου μπαίνουν τα κόμματα - Ο Πρωθυπουργός υποβάλλει και επίσημα το αίτημα για τη διάλυση της Βουλής στην ΠτΔ.

Γράφει: Esquire Editors 22 Απριλίου 2023

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου μπαίνουν τα κόμματα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται σήμερα στις 11:00 την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποβάλλοντας και επίσημα το αίτημα για τη διάλυση της Βουλής. Το Προεδρικό Διάταγμα που θα την επικυρώνει, θα τοιχοκολληθεί στην είσοδο της Βουλής, λίγη ώρα αργότερα. Ο Πρωθυπουργός, λίγο μετά τις 10.45 θα βγει απί το Μέγαρο Μαξίμου και θα ανηφορίσει προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει έναν μίνι διάλογο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικαλούμενος έναν εθνικό λόγο για την προκήρυξη των εκλογών που θα σχετίζεται με την οικονομία.

Αμέσως μετά, θα μεταδοθεί το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για την πορεία της χώρας, για την διακυβέρνηση του αλλά και τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά. Δεν αποκλείεται να τονίσει εκ νέου τη σημασία της πρώτης κάλπης, που για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία είναι ζητούμενο να βγουν από αυτήν ισχυροί.

Άλλωστε, όπως έχει πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές, ένα ισχυρό ποσοστό την πρώτη Κυριακή θα αποτελέσει τον βατήρα για την αυτοδυναμία, μετά τη δεύτερη κάλπη, που όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Θα ακολουθήσουν 4 εβδομάδες σκληρής προεκλογικής περιόδου, με τα διλλήματα να επανέρχονται συνεχώς, ενώ πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτακη ειναι να "γυρίσει" για μια ακόμη φορά την Ελλάδα, χωρίς να λείψουν και οι επισκέψεις εντός Αττικής. Αμέσως μετά την επίσκεψη του στην ΠτΔ, ο Πρωθυπουργός θα πετάξει για τα Χανιά, όπου θα έχει την πρώτη του προεκλογική ομιλία.

Κλείνουν οι εκκρεμότητες

Χθες η σκυτάλη της ενημέρωσης δόθηκε από τον Γιάννη Οικονόμου στον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος θα αναλάβει το φορτίο της ενημέρωσης, με τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργου να κάνει μπριφίνγκ δύο ή ακόμη και 3 φορες την εβδομάδα. Αλλαγή σκυτάλης και στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Μάκη Βορίδη να παραδίδει στην υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικων Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικης Επιστήμης στο ΕΚΠΑ.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα κυλήσει με την παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την νέα τετραετία, με εμφαση στους τομείς της εργασίας, της υγείας και της πράσινης ανάπτυξης, ενώ πιθανότατα την Παρασκευή να γίνει και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο όπως έχει πει ο Κ. Μητσοτακης θα εχει εκπλήξεις αλλά και γυναίκες σε εκλόγιμη θεση.

Μηνύματα συμπόρευσης και ενότητας

Η αρχή έγινε με την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά χθες στην Καλαμάτα όπου έπεσαν οι υπογραφές για τον οδικό άξονα Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθωνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις δύσκολες ημέρες που πέρασε η κυβέρνηση Σαμαρά, με βαριές βολές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως είπε, μαζί με την Χρυσή Αυγή δεν ψήφισαν για Προεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να πέσει η τότε κυβέρνηση.

"Αισθάνομαι αγαπητέ Αντωνη, την ανάγκη να τα πω αυτα τα πράγματα παρουσία σου, διότι ξεκινάει η προεκλογική περίοδος και ειναι καλό να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια" είπε ο Κυριάκος Μητσοτακης, απευθυνόμενος στον πρωην Πρωθυπουργό, ο οποίος συγκατένευσε.

Το παρών θα δώσει ομως στις 9 Μαίου στην εκδήλωση που θα γίνει στο Ζάππειο για την Ημέρα της Ευρώπης, και ο Κώστας Καραμανλής, στέλνοντας και αυτός το ίδιο συνιάλο για ενότητα της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο προς τις εκλογές.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.