Η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη για τη νίκη του Χάρη Δούκα στο Δήμο Αθηναίων

Ανατροπή στον Δήμο Αθηναίων.

Γράφει: Esquire Editors 15 Οκτωβρίου 2023

Εκπληξη προκαλούν τα αποτελέσματα στον Δήμο Αθηναίων καθώς ο Χάρης Δούκας κερδίζει τη μάχη και τον νυν δήμαρχο Κώστα Μπακογάννη. Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων να είναι στο 87%, ο Χάρης Δούκας προηγείται του Κώστα Μπακογιάννη με 55,88% έναντι 44,12% για τον νυν δήμαρχο και η μάχη θεωρείται πλέον τελειωμένη.

Με δήλωσή του στις 8 το βράδυ ο κ. Μπακογιάννης παραδέχτηκε την ήττα, ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε και συνεχάρη τον κ. Δούκα και ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Η ανατροπή είναι μεγάλη, αφού στον πρώτο γύρο ο Κώστας Μπακογιάννης είχε λάβει 41,3% και ο Χάρης Δούμας, ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, μόλις 14,2% . Σε αυτήν την αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής, ο κ. Δούκας είχε και την υποστήριξη του Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέρους της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ακόμη και του ιδρυτή της Δράσης, Στέφανου Μάνου.

Η πρώτη δήλωση Μπακογιάννη

Τα συγχαρητήριά του στον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης. Όπως ο ίδιος είπε, επικοινώνησε μαζί του και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ πρόσθεσε πως βρίσκεται στη διάθεσή του για την ομαλή μετάβαση του δήμου. Στο τέλος ευχαρίστησε τους Αθηναίους για την "ευκαιρία ζωής" που του έδωσαν, όταν τον εξέλεξαν για δήμαρχο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

"Πριν από λίγο, επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα. Και ασφαλώς να τον διαβεβαιώσω πως και η ομάδα μου και εγώ, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση.

Θα ήθελα να πω ακόμα, πως θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου, τον συνδυασμό, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όλες και όλους που μας υποστήριξαν. Έκαναν έναν καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος φέρει αποκλειστικά εμένα. Και κάτι ακόμη προς όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω. Φεύγω από το Δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά".

Νέος δήμαρχος και στη Θεσσαλονίκη

Αλλαγή και στον δήμο Θεσσαλονίκης, με τον Στέλιο Αγγελούδη να πετυχαίνει μία ξεκάθαρη νίκη έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο Αγγελούδης έχει μεγάλο προβάδισμα με 67,22% έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που λαμβάνει ποσοστό 32,78%, με καταμετρημένο το 75% των ψήφων.

Στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 75% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 56,86% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,14%.

Σημαντική διαφορά στους 3 μεγάλους Δήμους

Σύμφωνα με την εκτίμηση του αποτελέσματος από την Singular Logic, που μετέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) η διαφορά είναι σημαντική και δεν μπορεί να αλλάξει.

Έτσι λοιπόν:

  • Στην Αθήνα βγαίνει ο Χάρης Δούκας, που υποστηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ
  • Στη Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Αγγελούδης. ο οποίος προέρχεται και αυτός από το ΠΑΣΟΚ
  • Στην Πάτρα κερδίζει 3η θητεία ο Κώστας Πελετίδης, που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ

Από: TheToc.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.