
Η επόμενη μέρα στο Μαξίμου μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Όλα όσα υπενθυμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το "μέτωπο" που καλείται να κλείσει στις ευρωεκλογές.
Το αποτύπωμα των αγροτικών κινητοποιήσεων που κλιμακώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος με μία απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή, επιχειρεί να αφουγκραστεί η κυβέρνηση.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στους δρόμους για σχεδόν ένα μήνα και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν εδώ, γιατί το κόστος της παραγωγής τους είναι τεράστιο και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν τους ικανοποιούν. Θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία και με ποιον τρόπο; Θα πιέσουν για περαιτέρω παρεμβάσεις ή θα κάνουν πίσω καθώς ο χρόνος για την σπορά τρέχει; Χθες πάντως δήλωσαν ότι με την επιστροφή τους στα μπλόκα θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, αφού οι ενισχύσεις στο ρεύμα ή στο πετρέλαιο δεν ήταν αυτές που επιζητούσαν.
Σκυτάλη τώρα παίρνουν οι μελισσοκόμοι, οι οποίοι αποφάσισαν να "επισκεφθούν" το Σύνταγμα την Πέμπτη, ακολουθώντας το παράδειγμα αγροτών και κτηνοτρόφων. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ο δημοσιονομικός χώρος στέρεψε, επιδιώκοντας παράλληλα να μην συγκρουστεί με τους αγρότες, ανοίγοντας τους τον δρόμο για την πλατεία Συντάγματος, όπως έγινε στην Γερμανία και στη Γαλλία.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στραμμένο το βλέμμα στις ευρωεκλογές- οι οποίες δεν αργούν- υπενθύμιζε σε κάθε δημόσια παρέμβασή του ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, ότι η πόρτα του διαλόγου αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου είναι ανοιχτή, και πως η Νέα Δημοκρατία είναι η ισχυρή παράταξη που μπορεί να διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες αλλαγές, όπως έγινε πρόσφατα με την παύση της αγρανάπαυσης για 1.000.000 στρέμματα στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ότι η μετάβαση στις "πράσινες" καλλιέργειες έγινε μάλλον βίαια.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν παραγνωρίζουν ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 48% των αγροτών στήριξε τη "γαλάζια" παράταξη και πως το αγροτικό μέτωπο μπορεί να ανοίξει "τρύπα" διαρροών προς άλλα κόμματα που… τάζουν, συνεκτιμώντας στον παραπάνω προβληματισμό ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι από... χαλαρή μέχρι ψήφος διαμαρτυρίας.
Αντιπερισπασμός
Το μέτωπο των αγροτών μαζί με αυτό που άνοιξε από το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δίνοντας δημοσκοπικό -μέχρι ώρας- αέρα στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, θα επιχειρήσει να κλείσει η κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου. Ήδη, η απάντηση για το θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ήρθε από το Μόναχο και από τα συγχαρητήρια που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που διοργάνωσε ο Economist για το βήμα που έκανε η Ελλάδα, αλλά και δια στόματος της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα παραπάνω βέβαια ηχούν καλύτερα στα αυτιά των κεντρώων καθώς στον συντηρητικό ψηφοφόρο από… το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Μέχρι την ευρω-κάλπη πάντως, η κυβέρνηση θα προσμετρά στο θετικό της ισοζύγιο μία ακόμη αύξηση του κατώτατου μισθού, πιθανώς μία ακόμη ενίσχυση για ευάλωτους και συνταξιούχους κοντά στις γιορτές του Πάσχα και ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό, πρόβλημα που έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα της χώρας.
Από: TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani
Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος Σαλαμες