Η Ρωσία δεν μπορεί να επιστρέψει στην G7 λέει η Μέρκελ

Ωστόσο ένας διάλογος χρειάζεται.

Γράφει: Esquire Editors 06 Ιουνίου 2018

Η επιστροφή στο σχήμα της G7 από εκείνο του G8 ήταν αναπόφευκτη, η συμμετοχή της Ρωσίας στους επτά είναι προς το παρόν αδύνατη, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερωτήματα που της έθεσαν Γερμανοί βουλευτές κατά την ολομέλεια της Μπούντεσταγκ.

Στην ουσία, η τοποθέτηση της κ. Μέρκελ ήταν μια απάντηση στην άποψη που είχε εκφράσει την Δευτέρα, η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" (Die Linke), σε συνέντευξή της στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk). Συγκεκριμένα η Σάρα Βάγκενκνεχτ είχε προτείνει "να επανέλθει η Ρωσία στην ομάδα των επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών G-7" υποστηρίζοντας ότι "έτσι μπορεί να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ σε αυτό το όργανο", όπως και ότι "η ασφάλεια στην Ευρώπη είναι δυνατή μόνο με τη Ρωσία - και όχι εναντίον της Ρωσίας",

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι τα μέλη της G7 έχουν κοινές αξίες, μεταξύ των οποίων είναι και η τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου. "Η προσάρτηση της Κριμαίας υπήρξε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο και ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το σχήμα της G8 (σ.σ.: Ομάδα των Οκτώ, δηλαδή η G7 συν τη Ρωσία) ήταν αναπόφευκτος", δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι το νήμα του διαλόγου με την Ρωσική Ομοσπονδία δεν κόβεται. "Υπάρχουν διαρκείς επαφές, υπάρχουν επαφές στο πλαίσιο της G20. Πρέπει να μιλάμε ο ένας με τον άλλον και αυτό κάνουμε", ανέφερε.

"Όμως ένα τέτοιο σχήμα, το οποίο στοχεύει αποκλειστικά στην τήρηση του διεθνούς δικαίου, είναι προς το παρόν αδύνατο για τη Ρωσία", είπε.

Η καγκελάριος τόνισε επίσης ότι είναι υπέρ της συνέχισης του διαλόγου με την Ρωσία τον οποίο θεωρεί σημαντικό, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις σχέσεις της Δύσης με τη Μόσχα.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.