Μόνο 3 στους 10 Γάλλους συμφωνούν με την πολιτική του Μακρόν

Δύσκολα τα πράγματα για τον Γάλλο Πρόεδρο.

Γράφει: Esquire Editors 06 Ιουνίου 2018

Μόλις οι τρεις στους δέκα Γάλλους θεωρούν ότι η πολιτική που εφαρμόζει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είναι κοινωνικά "δίκαιη", ενώ η πλειοψηφία κρίνει ότι δεν είναι επαρκής για τους λιγότερο προνομιούχους, καταδεικνύει δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA που μεταδίδεται σήμερα.

Το 31% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε "δίκαιη" την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά το 37% εξέφερε την αντίθετη άποψη, ποσοστό ουσιαστικά αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2013, όταν συμπληρωνόταν ένας χρόνος αφού είχε αναλάβει τα καθήκοντά του ο προκάτοχος του Μακρόν, ο Φρανσουά Ολάντ.

Το 55% του δείγματος θεωρεί πως ο Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του δεν κάνουν αρκετά για τους πιο στερημένους, ενώ αντίθετα το 11% κρίνει πως κάνει πάρα πολλά, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας La Tribune.

Μολαταύτα για το 59% των ερωτηθέντων, υπάρχουν υπερβολικά πολλά κοινωνικά επιδόματα στη Γαλλία, ενώ το 39% έχει την αντίθετη γνώμη. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές στα τέλη Μαΐου ότι επίκεινται περικοπές των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας.

Η συνέχεια του κειμένου στο Capital.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχουν φτωχοί στην Τουρκία λέει ο Ερντογάν

Αφού όλοι έχουν ένα ψυγείο στο σπίτι τους όπως ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αυτές τις προκλήσεις έχει να αντιμετωπίσει ο Pedro Sanchez στην Ισπανία

Ο 46χρονος Σοσιαλιστής θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει με τους 84 βουλευτές του.