Η προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη

"'Εχει σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται για τα οικονομικά του...".

Γράφει: Esquire Editors 12 Μαρτίου 2024

Με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ τα… έβαλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία καταφανώς προεκλογική ομιλία με ορόσημο την 9η Ιουνίου. Ο στόχος του πρωθυπουργού ήταν καθαρός: να σηκώσει από τον καναπέ τους γαλάζιους ψηφοφόρους, να πει ένα ηχηρό όχι στην χαλαρή ψήφο ή στην ψήφο δυσαρέσκειας που μπορεί προσωρινά να "ικανοποιήσει" τον ψηφοφόρο, αλλά που όμως την επόμενη ημέρα μπορεί να μετατραπεί, όπως είπε, σε δεσμά.

Μιλώντας στην καρδιά των νεοδημοκρατών, με πολλές αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο ευρωπαϊκό του όνειρο, αλλά και στον πυρσό της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητοτάκης θέλησε να αφυπνήσει το κοινό του προσυνεδρίου του κόμματος που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο παρελθόν του κόμματός του, περιγράφοντας πως ήταν η χώρα το 2019. "Μία κοινωνία πληγωμένη, να στενάζει κάτω από 50 φόρους, με την ανεργία στο 18%, τον κατώτατο μισθό μόλις στα 510 ευρώ, χωρίς επενδύσεις, με λίγες εξαγωγές, σε μία χώρα πλημμυρισμένη από αλλοδαπούς που διέσχιζαν αφύλακτα τα σύνορα. Ενώ στο εξωτερικό, εμένε δυστυχώς, αμίλητη στο περιθώριο των εξελίξεων".

Την τιμητική του είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος για τον πρωθυπουργό έχει… σηκώσει μπαϊράκι και δεν συμφωνεί με τον πρώην αρχηγό του, "ίσως γιατί έχει σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται για τα οικονομικά του. Γιατί όπως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη", είπε ο πρωθυπουργός.

Από τα βέλη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν "γλύτωσε" ούτε ο Αλέξης Τσίπρας και η περίοδος της Novartis, αλλά και "η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Σκάνδαλα για τα οποία-για να μην ξεχνιόμαστε- το Ειδικό Δικαστήριο έχει καταδικάσει δύο υπουργούς του", όπως είπε.

Οι προειδοποιήσεις και οι αντιευρωπαϊστές

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αυτή η προεκλογική περίοδος θα σημαδευτεί από πόλεμο λάσπης των κομματικών αντιπάλων και γι’αυτό ζήτησε από τα "γαλάζια" στελέχη να είναι ετοιμοπόλεμα. "Θα έχουμε μία αντιπαράθεση μετωπική, με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά θα έχει περιεχόμενο εθνικό", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαραβάλλοντας την πολιτική των ανοιχτών συνόρων επί ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της φύλαξης των συνόρων της Νέας Δημοκρατίας, των εξοπλισμών, των καλύτερων μισθών και της ανάπτυξης της οικονομίας.

Γνωρίζοντας ίσως καλύτερα από όλους τις διαρροές από τα δεξιά του, λόγω της δυσαρέσκειας από την ακρίβεια αλλά και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ,ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε ότι αυτές οι εκλογές δεν χωρούν ψήφο διαμαρτυρίας, ούτε προσφέρονται για αδράνεια. Όσο για τα "κομματίδια" που βλέπουν δημοσκοπική άνοδο, αυτά όπως είπε, "βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημα τους. Είναι αυτά που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν πατριωτικά συνθήματα. Δεν βλέπουν όμως παρά μόνο τη σκιά τους".

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

O Nicolas Sarkozy μπήκε φυλακή - Το χρονικό της σύλληψής του

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εξακολουθεί να δηλώνει αθώος αναφορικά με το σκάνδαλο της εγκληματικής συνωμοσίας για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τον Muammar Gaddafi, για την οποία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε σε χρόνο ρεκόρ από συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για τον Τσίπρα

Μια ζωντανή συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μετατράπηκε σε μικρό τηλεοπτικό "θρίλερ", όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από το πλατό μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξή της.

Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn

Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'

Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής

Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.

Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε

Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες