
Η προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη
"'Εχει σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται για τα οικονομικά του...".
Με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ τα… έβαλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία καταφανώς προεκλογική ομιλία με ορόσημο την 9η Ιουνίου. Ο στόχος του πρωθυπουργού ήταν καθαρός: να σηκώσει από τον καναπέ τους γαλάζιους ψηφοφόρους, να πει ένα ηχηρό όχι στην χαλαρή ψήφο ή στην ψήφο δυσαρέσκειας που μπορεί προσωρινά να "ικανοποιήσει" τον ψηφοφόρο, αλλά που όμως την επόμενη ημέρα μπορεί να μετατραπεί, όπως είπε, σε δεσμά.
Μιλώντας στην καρδιά των νεοδημοκρατών, με πολλές αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο ευρωπαϊκό του όνειρο, αλλά και στον πυρσό της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητοτάκης θέλησε να αφυπνήσει το κοινό του προσυνεδρίου του κόμματος που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο παρελθόν του κόμματός του, περιγράφοντας πως ήταν η χώρα το 2019. "Μία κοινωνία πληγωμένη, να στενάζει κάτω από 50 φόρους, με την ανεργία στο 18%, τον κατώτατο μισθό μόλις στα 510 ευρώ, χωρίς επενδύσεις, με λίγες εξαγωγές, σε μία χώρα πλημμυρισμένη από αλλοδαπούς που διέσχιζαν αφύλακτα τα σύνορα. Ενώ στο εξωτερικό, εμένε δυστυχώς, αμίλητη στο περιθώριο των εξελίξεων".
Την τιμητική του είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος για τον πρωθυπουργό έχει… σηκώσει μπαϊράκι και δεν συμφωνεί με τον πρώην αρχηγό του, "ίσως γιατί έχει σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται για τα οικονομικά του. Γιατί όπως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη", είπε ο πρωθυπουργός.
Από τα βέλη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν "γλύτωσε" ούτε ο Αλέξης Τσίπρας και η περίοδος της Novartis, αλλά και "η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Σκάνδαλα για τα οποία-για να μην ξεχνιόμαστε- το Ειδικό Δικαστήριο έχει καταδικάσει δύο υπουργούς του", όπως είπε.
Οι προειδοποιήσεις και οι αντιευρωπαϊστές
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι αυτή η προεκλογική περίοδος θα σημαδευτεί από πόλεμο λάσπης των κομματικών αντιπάλων και γι’αυτό ζήτησε από τα "γαλάζια" στελέχη να είναι ετοιμοπόλεμα. "Θα έχουμε μία αντιπαράθεση μετωπική, με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά θα έχει περιεχόμενο εθνικό", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαραβάλλοντας την πολιτική των ανοιχτών συνόρων επί ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της φύλαξης των συνόρων της Νέας Δημοκρατίας, των εξοπλισμών, των καλύτερων μισθών και της ανάπτυξης της οικονομίας.
Γνωρίζοντας ίσως καλύτερα από όλους τις διαρροές από τα δεξιά του, λόγω της δυσαρέσκειας από την ακρίβεια αλλά και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ,ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προειδοποίησε ότι αυτές οι εκλογές δεν χωρούν ψήφο διαμαρτυρίας, ούτε προσφέρονται για αδράνεια. Όσο για τα "κομματίδια" που βλέπουν δημοσκοπική άνοδο, αυτά όπως είπε, "βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημα τους. Είναι αυτά που κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν πατριωτικά συνθήματα. Δεν βλέπουν όμως παρά μόνο τη σκιά τους".
Από: TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani
Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος Σαλαμες