Ο Trump πρότεινε περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και αυτό δεν πήγε πολύ καλά

Βούτυρο στο ψωμί του Joe Biden.

Οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος Donald Trump κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των διακριτικών δαπανών και τομείς, όπως η κοινωνική ασφάλιση και η ιατρική περίθαλψη, ο Trump πρότεινε το ενδεχόμενο περικοπής των παροχών από αυτά τα κρίσιμα προγράμματα.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Η δήλωση του Trump προκάλεσε ανησυχίες για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και του Medicare (ιατρικής περίθαλψης). Ανέφερε αόριστα το ενδεχόμενο περικοπών, επικαλούμενος κακοδιαχείριση και αναποτελεσματικότητα των προγραμμάτων.

"Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει κανείς όσον αφορά στα δικαιώματα, όσον αφορά στην περικοπή και την κλοπή και την κακή διαχείριση των δικαιωμάτων. Υπάρχουν τεράστια ποσά και πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε", είπε στη συνέντευξή του.

Damage control

Μετά τη συνέντευξη, η προεκλογική εκστρατεία του Trump μπήκε γρήγορα σε κατάσταση "damage control", εκδίδοντας δελτίο Τύπου, στο οποίο τονίζεται η δέσμευσή του να προστατεύσει τα συγκεκριμένα δικαιώματα και υπόσχεται να αντιμετωπίσει τη σπατάλη και την απάτη στο πλαίσιο αυτών.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Joe Biden δεν έχασε χρόνο, εκμεταλλεύτηκε τα σχόλια του Trump και υποσχέθηκε να διαφυλάξει τις παροχές, στις οποίες βασίζονται πάνω από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Σε δημόσια ομιλία του στο Νιου Χαμσάιρ, ο Biden διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους ότι δε θα κάνει περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και το Medicare, τονίζοντας την πρόθεσή του να ενισχύσει τα προγράμματα αυτά και να διασφαλίσει ότι οι πλούσιοι θα συνεισφέρουν με το δικό τους μερίδιο.

Το περιστατικό υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από τα προγράμματα ασφάλισης και ιατρικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, αλλά και τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών ηγετών για την αντιμετώπισή τους. Ενώ τα σχόλια του Trump προκάλεσαν ανησυχία, η ίδια η ομάδα του έσπευσε να διορθώσει το "λάθος", όμως μάλλον ήταν πολύ αργά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.