Και οι συγκρούσεις μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Στέφανου Κασσελάκη καλά κρατούν

Σύγκρουση κορυφής τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Μητσοτάκη και Κασσελάκη με τον πρωθυπουργό να καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην "κουνάει το δάχτυλο".

Γράφει: Esquire Editors 13 Μαρτίου 2024

Σύγκρουση κορυφής τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Στέφανου Κασσελάκη με τον πρωθυπουργό να καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην… κουνάει το δάχτυλο για θέματα ηθικής, την ώρα που δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για το εάν έχει ακόμη στην κατοχή εταιρίες στην αλλοδαπή, παρά τον νόμο που ψήφισε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, τον οποίο φαίνεται να καταστρατηγεί.

"Έχω αποχωρήσει από τον Μάρτιο του 2023", απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος απορώντας για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός "ασχολείται μαζί του" είπε δηκτικά: "Όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματά μου νόμιμα στην Αμερική, απέναντι στα τζάκια εδώ πέρα".

Το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσαν "γαλάζιες" πηγές, οι οποίες αναρωτήθηκαν πόσες άλλες εταιρίες έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως λένε πηγές της ΝΔ, την 1η Μαρτίου ο κ. Κασσελακης δήλωσε ότι "έχει κάποια μερίσματα, χωρίς να είναι στη διοίκηση. Σήμερα υποστηρίζει: "έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10 Μαρτίου του 2023". Θέτουν ωστόσο το ερώτημα: αφού έχει αποχωρήσει τότε από ποια εταιρία δάνεισε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους τον ΣΥΡΙΖΑ;

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, όλη η "φασαρία" που ξεσηκώνει η Νέα Δημοκρατία για τις εταιρίες του πρόεδρου του κόμματος σχετίζεται με την άνοδο των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναταραχή και την εσωστρέφεια που προκάλεσε το συνέδριο. Όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, τα απόνερα του συνεδρίου έφεραν μεγαλύτερη ενότητα και τώρα το κόμμα είναι έτοιμο για την μάχη των ευρωεκλογών.

Χωρίς πήχη ο Μητσοτάκης, στον στρατό ο Κασσελάκης

Ο πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στην ερώτηση που βάζει τον πήχη των ευρωκλογών, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ, ξορκίζοντας την χαλαρή ψήφο ή την ψήφο δυσαρέσκειας. Στο "γαλάζιο" στρατόπεδο δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει τις απαντήσεις των ερευνών του υπουργείου Εσωτερικών και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να πάρει τις αποφάσεις του για την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τη διαρροή των email στο γραφείο της. "Αυτή η υπόθεση θέλει απαντήσεις, κάνουμε και εμείς την δική μας έρευνα", είπε, σε τόνο βαρύ. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019 που έφτασε στο 33% ώστε να μην αμφισβητηθεί η πολιτική της ηγεμονία.

Στον αντίποδα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ντυθεί στα χακί και όπως ο ίδιος είπε, τις λίγες στιγμές ξεκούρασης στον θάλαμο θα μελετά τις υποψηφιότητες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να δοκιμαστούν στις εκλογές. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 17 Μαρτίου ώστε να καταθέσουν υποψηφιότητα όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει την διαδικασία ως γιορτή δημοκρατίας. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Interview ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται στη δεύτερη θέση (12,2%) ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (10,5%). Αν και το ποσοστό καταλληλότητας του πρωθυπουργού παραμένει υψηλό (41%) εντούτοις έδαφος κερδίζει ο... Κανένας με ποσοστό 38%.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.