Πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει σημείο προς σημείο απαντήσεις για το τι έγινε εκείνες τις ημέρες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Γράφει: Esquire Editors 26 Μαρτίου 2024

Ένα δύσκολο τριήμερο στη Βουλή αρχίζει για την κυβέρνηση πιθανώς από σήμερα, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη εκ νέου με την υπόθεση των Τεμπών, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της έχει στοιχήσει.

Αν και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως αραγής, με κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν ότι η πρόταση δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι καλοδεχούμενη, εντούτοις για τις επόμενες τρεις ημέρες το κυβερνητικό στρατόπεδο θα δέχεται σφοδρά πυρά για τον τρόπο διαχείρισης της τραγωδίας, το πόρισμα της πλειοψηφίας που είδε μόνο ανθρώπινα λάθη και καμία ευθύνη πολιτικού προσώπου, ενώ τα ερωτήματα για "μονταζιέρα", με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, θα απαιτούν απαντήσεις.

Σε αυτό το εκρηκτικό πολιτικά κλίμα, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναμετριούνται για το ποιο θα είναι στη δεύτερη και ποιο στην τρίτη θέση, η αντιπαράθεση αναμένεται να χτυπήσει "κόκκινο", καθώς για την κυβέρνηση η πρωτιά στις ευρωεκλογές και μάλιστα με αξιώσεις είναι καθαρό ζητούμενο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τα χρονικά περιθώρια για την κατάκτηση της δεύτερη θέσης στενεύουν. Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι αυτή η συζήτηση στην Βουλή θα συσπειρώσει τελικά τη "γαλάζια" παράταξη ενόψει των ευρωεκλογών, με πολλά στελέχη να μιλούν για προεκλογικό "δώρο" του ΠΑΣΟΚ, και θεσμικό ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την διενέργεια εκλογών υπό το βλέμμα διεθνών παρατηρητών, λες και η Ελλάδα είναι- όπως λένε- τριτοκοσμική χώρα.

Για την αντιπολίτευση είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να έρθει ο πρωθυπουργός τελικά στη Βουλή, υπενθυμίζοντας ότι απουσίαζε στην συζήτηση για τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής, όπου θα πρέπει να απαντήσει για τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, αλλά και για το ποιος είχε στα χέρια του τις συνομιλίες από τα καταγραφικά, πριν παραδοθούν στην Αστυνομία και στα χέρια του ανακριτή.

Σύμπραξη πολιτικών δυνάμεων και συμφερόντων

Η κυβέρνηση προσέρχεται στην συζήτηση με την πεποίθηση ότι οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν να "ρίξουν" τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στη χώρα.

"Γαλάζια" στελέχη υπονοούσαν μάλιστα σαφώς ότι λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία της εφηρίδας "Το Βήμα" με τον παραπλανητικό, όπως τον χαρακτηρίζουν τίτλο περί μονταζιέρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, καλώντας τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνυπογράψουν την πρόταση. Θα κατονομάσει η κυβέρνηση τα συμφέροντα στην Βουλή; Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί από χθες, με το Μέγαρο Μαξίμου να ετοιμάζει σήμερα την τακτική του, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν μέχρι χθες στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θα ξορκίσει κάθε σχέση με τα περί μονταζιέρας, υποστηρίζοντας ότι το υλικό των συνομιλιών παραδόθηκε στην αστυνομία στις 3 Μαρτίου πέρσι και από αυτήν στον ανακριτή, ο οποίος έχει στα χέρια του το σύνολο των καταγεγραμμένων συνομιλιών και τις ερευνά.

Όσο για τα περί συγκάλυψης που κατηγορείται από σύσσωμη την αντιπολίτευση, το κυβερνητικό στρατόπεδο ετοιμάζεται να δώσει σημείο προς σημείο απαντήσεις για το τι έγινε εκείνες τις ημέρες του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη αλλά και όσα έγιναν επί των ημερών της για την ολοκλήρωση της τηλεδιοίκησης, υποστηρίζοντας ότι για την αθωότητα ή την ενοχή οποιουδήποτε, είτε αυτός είναι φυσικό ή πολιτικό πρόσωπο, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.