Τι απαντά η κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας

Με σκληρή γραμμή προσέρχεται η κυβέρνηση στην τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

Γράφει: Esquire Editors 27 Μαρτίου 2024

Με σκληρή γραμμή προσέρχεται η κυβέρνηση στην τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν σε βάρος της ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, καταγγέλλοντας οργανωμένο σχέδιο με την σύμπραξη οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών παραγόντων.

Εξειδικεύοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την θέση του Μεγάρου Μαξίμου μίλησε για μία εφημερίδα, εννοώντας το Βήμα της Κυριακής, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο χαρακτήρισε "πρόθυμο", καθώς αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ περί "μονταζιέρας", ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας.

Την σκυτάλη πήρε λίγες ώρες αργότερα ο Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εντολοδόχο εκδοτικών συμφερόντων.

Η σύγκρουση αναμένεται σφοδρή, με την κυβέρνηση να καλείται να απαντήσει στις βαριές κατηγορίες που εκτοξεύει σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ η εκτίμηση που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι αυτά τα συμφέροντα επιδιώκουν να "κοντύνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια".

"Γιατί δεν κατέθετε την πρόταση δυσπιστίας σε προγενέστερο χρόνο ο κ. Ανδρουλάκης και το έκανε αμέσως μετά το δημοσίευμα;" διερωτούνται κυβερνητικά στελέχη, και συνεχίζουν: "Είχε τόσες ευκαιρίες. Γιατί δεν συνυπέγραψε την πρόταση της Νέας Αριστεράς; Τι νέο προσέφερε το δημοσίευμα εκτός του παραπλανητικού τίτλου;".

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι μία ευκαιρία όχι μόνο για συσπείρωση ενόψει εκλογών αλλά και να βγει η κυβέρνηση από την αμυντική στάση την οποία κρατούσε, όχι επειδή συγκαλύπτει, αλλά από σεβασμό στον πόνο των συγγενών των θυμάτων.

Όπως έλεγαν τα ίδια στελέχη, μετά από ένα χρόνο ξεχάστηκε το τραγικό λάθος του σταθμάρχη να μην αλλάξει το κλειδί χαράσσοντας την πορεία του Intercity, η απουσία του επόπτη του, ο οποίος άφησε μόνο του τον σταθμάρχη, τα λάθη στην επικοινωνία από πλευράς του άτυχου μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Απαντήσεις όμως θα δοθούν και για το "μπάζωμα" αλλά και για το πόρισμα της πλειοψηφίας, το οποίο αν και διαπιστώνει παραλείψεις, εντούτοις πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Απαντήσεις θα δοθούν όμως και από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήρθε η ώρα να λύσει εκ νέου τη σιωπή του, μετά την ηχηρή απουσία του από την συζήτηση επί των πορισμάτων προ ολίγων ημερών. Άγνωστο παραμένει εάν του ζητήθηκε να προσέλθει στη Βουλή υπό το βάρος των γεγονότων, ή ήταν μία απόφαση που την πήρε οικειοθελώς.

"Δυσπιστία" για όλα

Την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη υπέγραψαν συνολικά 85 βουλευτές, "συμφωνώντας" ότι επιχειρείται συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών, βάζοντας ωστόσο στο κάδρο και άλλα θέματα όπως τις υποκλοπές, αλλά και την διαρροή των emails των αποδήμων στα χέρια της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου. "Οι πρακτικές της κυβέρνησης προσβάλλουν τη χώρα μας. Η συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου είναι συνήθεια της κυβένησης. Μοτίβο η διαφθορά, η συγκάλυψη και η ατιμωρησία", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκτός από την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσία διεθνών παρατηρητών για να διεξαχθούν οι εκλογές. Η κυβέρνηση- και όχι μόνο- χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υπονομευτή του πολιτεύματος, ο Στέφανος Κασσελακης ωστόσο επέμεινε και χθες με άρθρο του στην ΕφΣυν να υποστηρίζει αυτή η θέση, με την οποία πάντως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν αποστάσεις.

Η συζήτηση στη Βουλή θα κορυφωθεί το βράδυ της Πέμπτης με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και με την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που χρειάζεται 151 ψήφους για να περάσει.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.