Πλέον μπορείς να αγοράσεις τη Βίβλο του Donald Trump

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος νιώθει Μεσσίας στην τοποθεσία ΗΠΑ.

Προτού ο Donald Trump γίνει πολιτικός για να επηρεάσει -σε μεγάλο βαθμό- την τύχη αυτού του κόσμου, ήταν επιχειρηματίας και ήθελε να βλέπει το όνομά του σε καταναλωτικά προϊόντα. Με την πάροδο των ετών έχει λανσάρει σχεδόν τα πάντα: από το εμφιαλωμένο νερό Trump Ice, δικό του αποσμητικό, μια σειρά επίπλων, μέχρι και ένα παιχνίδι σε κουτί (Trump: The Game), κομμάτια... κρέας με το δικό του brand, αλλά και μια μάρκα βότκας με το όνομά του.

Πολύ πιο πρόσφατα, ωστόσο, τις ημέρες λίγο πριν από το Πάσχα, ο Trump εισήλθε σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα: σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social κάλεσε το κοινό του να αγοράσει τη Βίβλο "God Bless the USA", την πρώτη Βίβλο με την επωνυμία του Trump. Το κόστος της είναι 60 δολάρια.

Η Βίβλος του Trump

Η Βίβλος αυτή, το όνομα της οποίας παραπέμπει στον τίτλο μιας μπαλάντας από τον αμερικανό τραγουδιστή της country, Lee Greenwood (που είναι και το soundtrack των συγκεντρώσεων του πρώην προέδρου), θα περιέχει μια έκδοση του ιερού κειμένου στην πιο διαδεδομένη μετάφρασή του από τους προτεστάντες, τη Βίβλο του King James.

Στο βίντεο, ο Trump (ο οποίος θα λάβει ποσοστά από τις πωλήσεις του προϊόντος) δήλωσε ότι "όλοι οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν μια Βίβλο στο σπίτι τους. Εγώ έχω αρκετές. Είναι το αγαπημένο μου βιβλίο. Και είναι το αγαπημένο βιβλίο πολλών ανθρώπων".

Είτε είναι όντως το αγαπημένο του βιβλίο, είτε όχι, ο υποψήφιος πρόεδρος δεν είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν θρησκευτική επίδειξη. Για να είμαστε ακριβείς, το 2016 είχε κάνει ένα λάθος σε ένα από τα αποσπάσματα της Αγίας Γραφής για να κερδίσει την ψήφο των χριστιανών, αποδεικνύοντας ότι δεν ήξερε τι είναι η Δεύτερη Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους.

Ο Trump στοχεύει πλέον και στους θρησκευόμενους

Στην πραγματικότητα, η Βίβλος του Trump μαρτυρά μια αποφασιστική επανατοποθέτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Η σχέση του με τους ευαγγελιστές, μια ομάδα που επί δεκαετίες καθόριζε την τύχη των συντηρητικών υποψηφίων της Αμερικής, ήταν ψυχρή μέχρι τις εκλογές του 2020. Τώρα φαίνεται πως εστιάζει σε μια νέα θρησκευτική ταυτότητα.

"Η θρησκεία και ο χριστιανισμός είναι τα μεγαλύτερα πράγματα που λείπουν από αυτή τη χώρα", τονίζει ο Trump στο διαφημιστικό του βίντεο. "Πρέπει να κάνουμε την Αμερική να προσευχηθεί ξανά". Πρόκειται για μια παραλλαγή του σλόγκαν "πρέπει να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά" και θα μπορούσε να αποδειχθεί κομβικό σημείο για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.