Μίνι ανασχηματισμός και στο Μαξίμου

Αυτή είναι η σύνθεση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Γράφει: Esquire Editors 20 Ιουνίου 2024

Αλλάζουν τα δεδομένα και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό, καθώς ο Δημήτρης Τσιόδρας που ήταν επικεφαλής και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μετακομίζει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, μετά την πρόσφατη εκλογή του.

Τη θέση του αναλαμβάνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", Πάνος Αμυράς , ο οποίος θα είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής Τύπου και Ενημέρωσης. Στο έργο του θα τον συνδράμουν, τρία πρόσωπα που βρίσκονται ήδη στο Μαξίμου καθώς εργάζονται στην επικοινωνική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου.

Ειδικότερα, Χρήστος Ζωγράφος αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου, ενώ ο Γιώργος Ευθυμίουαναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Γραφείου Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων.

Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Μαράκης είναι ο νέος αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Τύπου.

Πάνος Αμυράς

Ο Πάνος Αμυράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ αλλά γρήγορα στράφηκε στη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1984 από την οικονομική εφημερίδα Εξπρές. 

Το 1994 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του Ελεύθερου Τύπου ενώ από το 2011 ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας τόσο στην ημερήσια όσο και στην κυριακάτικη έκδοσή της. Έχει συνεργασθεί με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Real FM, ΕΡΑ (Α' Πρόγραμμα) και City FM. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το 2022 τιμήθηκε από το Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο δημοσιογραφίας για την αντικειμενική και με πληρότητα κάλυψη επί 37 χρόνια του οικονομικού ρεπορτάζ όπως και για την επιτυχή διεύθυνση των εφημερίδων "Ελεύθερος Τύπος" και "Τύπος της Κυριακής". 

Είναι συγγραφέας τεσσάρων μυθιστορημάτων που διαδραματίζονται κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει συμμετάσχει σε δύο αγώνες μαραθωνίου δρόμου και σε αρκετές διοργανώσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 2022 τιμήθηκε από το Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο δημοσιογραφίας για την αντικειμενική και με πληρότητα κάλυψη επί 37 χρόνια του οικονομικού ρεπορτάζ όπως και για την επιτυχή διεύθυνση των εφημερίδων "Ελεύθερος Τύπος" και "Τύπος της Κυριακής". 

Είναι συγγραφέας τεσσάρων μυθιστορημάτων που διαδραματίζονται κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει συμμετάσχει σε δύο αγώνες μαραθωνίου δρόμου και σε αρκετές διοργανώσεις μεγάλων αποστάσεων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Χρήστος Ζωγράφος

O Χρήστος Ζωγράφος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πόρο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία με κατεύθυνση τη Διεθνή Επιχειρηματικότητα. 

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ενώ από το 2015 εργάστηκε στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο καλύπτοντας πολιτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ.

Από το 2019 εργάζεται στο Γραφείο Πρωθυπουργού ως σύμβουλος για θέματα Τύπου, και το 2021 ορίστηκε αναπληρωτής Διευθυντής στο Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού.

Γιώργος Ευθυμίου

Ο Γιώργος Ευθυμίου γεννήθηκε στην Άρτα το 1978. Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, κατέχει μεταπτυχιακό στο "Communication Strategy and Content Management" και μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα αντικείμενα "Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων", "Μετάφραση και Πολιτική Σκέψη" και "Οικονομική Κρίση και Προοπτικές". 
Επί 19 χρόνια εργαζόταν στην τηλεόραση της ΕΡΤ Α.Ε., τα 15 από αυτά ως πολιτικός συντάκτης, έχοντας περάσει από το οικονομικό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως συντάκτης και αρθρογράφος σε εφημερίδες, όπως στον Ελεύθερο Τύπο και στην Ελευθερία του Τύπου, αλλά και στο ειδησεογραφικό site newpost.gr. 

Από το 2019 είναι αναπληρωτής Διευθυντής στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Από το 2021 συμμετείχε επίσης, στην Ομάδα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και Στρατηγικών Προβλέψεων (Strategic Foresight) της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ενώ έχει κάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις σχετικά με νέα μοντέλα οργανωσιακής επικοινωνίας θεσμών και οργανισμών σε περιόδους κρίσεων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της IFJ και έχει διδάξει τηλεοπτική δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Το 2018 τιμήθηκε από το Ίδρυμα Μπότση για την αντικειμενική κάλυψη και το έργο του στο πολιτικό ρεπορτάζ. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Αλέξανδρος Μαράκης

Ο Αλέξανδρος Μαράκης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και έχει μεταπτυχιακό στις Σπουδές Πολέμου. Το 2012 άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον ΣΚΑΪ. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 εργάζεται στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Τα σχόλια στα social media

Μετά από μέρες που η επικαιρότητα ασχολήθηκε με το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ήρθε και η παρουσίαση στο κατάμεστο Παλλάς που σχολιάστηκε πολύ στα social media.

Ο Donald Trump εντείνει τον πόλεμο με τους δημοσιογράφους

Ο Donald Trump ανεβάζει ξανά τους τόνους απέναντι στα media, λανσάροντας μια νέα λίστα "ενόχων" και στοχοποιώντας γνωστούς δημοσιογράφους και μεγάλους οργανισμούς που –όπως λέει– τον αδικούν.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

O Donald Trump ακύρωσε σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του Joe Biden

Ο Donald Trump ακυρώνει σχεδόν όλα τα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Joe Biden με autopen, ανοίγοντας νέο γύρο πολιτικής σύγκρουσης και νομικής αβεβαιότητας.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πλέον, κυκλοφορούν κι αγριογούρουνα στο Περιστέρι (video)

Ένα αγριογούρουνο έκανε… χαλαρή βόλτα στους δρόμους του Περιστερίου και έγινε viral στο TikTok. Το απίθανο στιγμιότυπο προκάλεσε γέλιο, αλλά και απορίες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η δημιουργία Υπουργείου Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τρεις προσωπικότητες που είχαν συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα Forbes 30 under 30, κατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας 2026 που διοργάνωσε το Forbes Greece στο Μέγαρο Μουσικής.

Όσα γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του, "Ιθάκη"

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη" αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας του, υπερασπίζεται επιλογές, ανακαλεί κρίσιμες αποφάσεις και ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με συντρόφους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα