Θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης να 'τελειώσει' τον Αλέξη Τσίπρα;

O ίδιος, όχι μόνο έχει ξεκινήσει τις αποκαλύψεις, αλλά απειλεί και με συνέχεια…

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουνίου 2024

Το γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αλέξη Τσίπρα, εξηγείται πιθανώς από την πεποίθηση του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι πίσω από την ιστορία της "ενωμένης κεντροαριστεράς", με την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός. Που επιδιώκει έτσι να παραμερίσει τις σημερινές ηγεσίες των δυο κομμάτων, άρα και τον κ. Κασσελάκη και να ηγηθεί εκείνος ενός νέου φορέα όπου θα συγχωνευθούν (υποτίθεται) οι ψηφοφόροι της μείζονος αντιπολίτευσης.

Μπορεί να είναι αυτή η εξήγηση, μπορεί και να υπάρχουν και άλλα ντεσού. Να θεωρεί ο πρόεδρος Κασσελάκης ότι τα στελέχη της επιρροής του Αλέξη Τσίπρα του κάνουν πόλεμο ή να πιστεύει ότι με μια "πατροκτονία" θα ισχυροποιήσει τη θέση του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αγνωστο. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να "τελειώσει" τον Αλέξη Τσίπρα και όχι μόνο έχει ξεκινήσει τις αποκαλύψεις, αλλά απειλεί και με συνέχεια…

Τα μαύρα χρήματα

Η πιο βαριά κουβέντα που εκτοξεύθηκε σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα από τον διάδοχό του- στο γνωστό μανιφέστο από το Σικάγο- άσχετα αν δεν υπήρχε ονομαστική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό, ήταν τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το μαύρο χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ. "Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα, δεν θα έχει ποτέ άγνωστες πηγές χρηματοδότησης" δήλωσε ο κ. Κασσελάκης και ο αποδέκτης του καρφιού ήταν προφανώς ο πρώην αρχηγός και πρώην πρωθυπουργός. Επί Τσίπρα δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρε δώσε και με μαύρο χρήμα;

Φρόντισε άλλωστε να του δώσει συνέχεια και ο ναύαρχος Αποστολάκης, λέγοντας ότι δεν ξέρει να υπάρχει κόμμα που δεν έχει πάρει μαύρο χρήμα. Αρα έχει πάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Βαριές κουβέντες, σοβαρές αποκαλύψεις.

Γι’ αυτό και δεν υπήρξε και καμία απάντηση η διαρροή περί ενόχλησης από τον κ. Τσίπρα, λένε οι ίδιες πηγές.

Παρέλαβα χάος

Υπο το φως αυτών των απειλών και των υπονοούμενων για μαύρο χρήμα, η κατηγορία που απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ότι άφησε τα οικονομικά του κόμματος να καταρρεύσουν φαίνεται σαν λεπτομέρεια. Αλλά δεν είναι.

Πόσο μάλλον που εμμέσως του καταλογίζει και το κλείσιμο της Αυγής, αφού ο λόγος για την αναστολή της έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας είναι η κακοδιαχείριση των οικονομικών του κόμματος

Συνεπώς ο πολυδιαφημισμένος ηθικός χαρακτήρας της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος, αυτό που λέει ο Κώστας Ζαχαριάδης ότι ακόμα και οι πιο σκληροί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα, δεν αμφισβήτησαν ποτέ την εντιμότητά του, πάει περίπατο.

Μάλιστα επειδή ο Στέφανος Κασσελάκης στην ίδια αυτή ανάρτηση σημειώνει ότι εκείνον δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα, ορισμένοι θεωρούν ότι ο νυν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τον προκάτοχό του- ότι αν ζοριστεί- θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις που θα τον "κάψουν" και ας διαλυθεί και το κόμμα και το σύμπαν. Εκείνος ζει και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς την πολιτική, υπονοεί.

Όταν λέει ο κ. Κασσελάκης ότι παρέλαβε χάος, ότι μπορεί το κόμμα να μην οφείλει σε Τράπεζες αλλά έχει οφειλές σε προμηθευτές και ότι όλα ξέφυγαν την προεκλογική περίοδο, ενώ ήταν σαφές ότι θα υπήρχε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η "αιχμάρα" είναι για τον κ. Τσίπρα:

Εκανε άθλια διαχείριση των οικονομικών του κόμματος.

Κασσελάκης: Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα και η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πολλές φορές έχει επιθετικές αναφορές για τον προκάτοχό του. Όπως όταν λέει, όπως στην περίφημη αυτή ανάρτηση, ότι δεν υπάρχουν τοτέμ στο κόμμα… μιλάει για τον Αλέξη Τσίπρα και μιλάει απαξιωτικά.

Τον απειλεί μάλιστα με αποκαθήλωση. Γιατί λίγες γραμμές μετά την αναφορά σε τοτέμ, ο κ. Κασσελάκης θυμίζει ότι υπάρχει καταστατική υποχρέωση που έχει μείνει ανενεργή, να είναι περιορισμένες σε 3 οι θητείες των βουλευτών, γεγονός που σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας έχει εξαντλήσει το όριο και θα πρέπει να μην είναι καν υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Η επόμενη κατηγορία που εκτόξευσε ο Στέφανος Κασσελάκης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι συνέταξε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα την τελευταία στιγμή, χωρίς επεξεργασία και χωρίς μελέτη, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις. Πώς λοιπόν να μην ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

"Δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος,
με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων "τάσεων", και χωρίς επαρκή κοστολόγηση.

Όχι. Θα φτιάξουμε πρόγραμμα για τα πάντα. Και θα αγγίξουμε και θέματα που κάνουν "τζιζ".

Είναι προφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κόψει τις γέφυρες και προχωράει στην συγκρότηση του δικού του κόμματος, άσχετα αν θα συνεχίσει να λέγεται τυπικά ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των υπολοίπων. Και του Αλέξη Τσίπρα που παραμένει βουλευτής του κόμματος.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani

Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.

Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026

Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο

Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους

Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;

Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;

Γραφει Τιμος Σαλαμες