
Κι όμως, η Κamala Harris προηγείται του Τrump σε νέα δημοσκόπηση για το Reuters
Με 44% έναντι 42%, μπορεί άραγε να κάνει την έκπληξη;
Η αντιπρόεδρος Κamala Harris διεύρυνε το οριακό προβάδισμα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικάνου Donald Trump, αφότου ο πρόεδρος Joe Biden τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του και της παρέδωσε τη σκυτάλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters.
H δημοσκόπηση διενεργήθηκε χθες Δευτέρα και σήμερα, μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων την Πέμπτη (στη διάρκεια του οποίου ο Donald Trump έλαβε επίσημα το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών) και μετά την ανακοίνωση του Biden την Κυριακή ότι αποχωρεί από την προεκλογική κούρσα και υποστηρίζει την Harris.
Η Harris, της οποίας η ομάδα εκστρατείας δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Τrump με 44% έναντι 42% στην εθνική δημοσκόπηση, διαφορά εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος (±3%).

Η Harris και ο Τrump έλαβαν και οι δύο 44% σε δημοσκόπηση της 15ης-16ης Ιουλίου και ο Τrump προηγήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε δημοσκόπηση της 1ης-2ας Ιουλίου - και οι δύο έρευνες με το ίδιο περιθώριο σφάλματος.
Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δίνουν σημαντικά μηνύματα για την υποστήριξη των Αμερικανών στους πολιτικούς υποψηφίους, μόνο μια χούφτα πολιτείες συνήθως γέρνουν τη ζυγαριά στο Σώμα των Εκλεκτόρων, το οποίο τελικά αποφασίζει ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφωνεί με τη δήλωση ότι η 59χρονη Harris είναι "διανοητικά οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις", σε σύγκριση με το 49% που είπε το ίδιο για τον 78χρονο Τrump.
Μόνο το 22% των ψηφοφόρων αξιολόγησε με αυτό τον τρόπο τον Biden.
Στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, ερωτήθηκαν 1.241 ενήλικες Αμερικανοί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 1.018 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.
Ο Τrump δηλώνει ότι θα νικήσει "πιο εύκολα" την Harris από τον Biden
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε σήμερα ότι θα κάνει ένα ντιμπέιτ με την Κamala Harris, τη νέα του αντίπαλο των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι πρόθυμος να έχει περισσότερα από ένα ντιμπέιτ με τη Harris.
Ο Donald Trump δήλωσε επίσης ότι θα είναι "πιο εύκολο" να νικήσει την Κamala Harris στις εκλογές, σε σχέση με τον Joe Biden.

"Είναι πολύ πιο ριζοσπαστική από αυτόν", δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
Από: thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani
Μια από τις πιο πρωτοποριακές και επιδραστικές προσωπικότητες της ιταλικής μόδας παγκοσμίως, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών στις 4 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο.
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος Σαλαμες