Τέλος οι συνεντεύξεις Τύπου για τον Donald Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος σταματάει τις συνεντεύξεις Τύπου μετά την κατακραυγή για τις ενέσεις με απολυμαντικό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε tweet του το Σάββατο είπε ότι οι καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου για την πανδημία του νέου κορονοϊού δεν αξίζουν να σπαταλά τον χρόνο του, δύο ημέρες μετά το σάλο που προξένησαν παγκοσμίως οι δηλώσεις του για την πιθανότητα χρήσης απολυμαντικών εντός του σώματος των ασθενών ως θεραπεία για τον νέο κορονοϊό.
"Ποιο είναι ο σκοπός να έχουμε συνεντεύξεις Τύπου στον Λευκό Οίκο όταν τα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης κάνουν μόνο εχθρικές ερωτήσεις και στη συνέχεια αρνούνται να μεταδώσουν με ακρίβεια την αλήθεια ή τα γεγονότα", έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
"Κερδίζουν ρεκόρ τηλεθέασης και ο αμερικανικός λαός δεν παίρνει τίποτα άλλο εκτός από ψευδείς ειδήσεις. Δεν αξίζει τον χρόνο και η προσπάθεια!"
Τα σχόλιά του φαίνεται να επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι, ενοχλημένος από ερωτήσεις για τη διαχείρισή του της υγειονομικής κρίσης, σχεδιάζει να σταματήσει να παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου, που μεταδίδονται σε καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα και μερικές φορές διαρκούν περισσότερο από δύο ώρες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, της χώρας που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, με περισσότερους από 53.000 νεκρούς, προκάλεσε σάστισμα την Πέμπτη σε μια από αυτές τις καθημερινές ενημερώσεις δημοσιογράφων.
"Βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορονοϊό) σ' ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;", είπε, προσθέτοντας πως οι επιστήμονες θα πρέπει να εξετάσουν αν η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν τον ιό.
Ο μεγιστάνας τελικά την επόμενη μέρα υποστήριξε ότι η πρόταση του αυτή ήταν "σαρκαστική", προτού τερματίσει τη συνέντευξη Τύπου εκείνο το βράδυ μετά από περίπου είκοσι λεπτά, χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.
Χθες Σάββατο, μετά από 50 συνεντεύξεις Τύπου μέσα σε δύο μήνες, ο Λευκός Οίκος δεν πραγματοποίησε καμία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, χρησιμοποιεί αυτές τις ενημερώσεις για να επαινεί τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνησή του, να αντικρούει κριτικές και να επιτίθεται στην Κίνα, στους Δημοκρατικούς και σε Αμερικανούς δημοσιογράφους.
Από: capital.gr
Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.
Φωτογραφία Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.
Σε άλλα νέα, έφηβοι εκτελούνται στη Βόρεια Κορέα επειδή βλέπουν Squid Game και ακούν K-Pop
Οι καταθέσεις αναφέρουν επίσης ότι μαθητές αναγκάζονταν να παρακολουθούν δημόσιες εκτελέσεις ως μέρος της λεγόμενης "ιδεολογικής εκπαίδευσης", του στυλ δες τι θα σου συμβεί αν δε συμμορφωθείς.
Αυτό το νησί αλλάζει χώρα κάθε εξάμηνο
Υπάρχει ένα νησί στην Ευρώπη που ζει με δύο ημερολόγια και δύο διοικήσεις. Μικρό, ακατοίκητο και σχεδόν άγνωστο, κουβαλά μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
Γραφει Τιμος Σαλαμες"Θα χάσει η Γη τη βαρύτητά της"; Η NASA απαντά στη viral θεωρία
Μια παράξενη θεωρία για τη βαρύτητα της Γης έγινε viral και προκάλεσε ανησυχία. Τι υποστηρίζει, πώς εξαπλώθηκε και γιατί ένα αστρονομικό γεγονός μπήκε στο στόχαστρο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςMLS: Επανεμφάνιση της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας
Μια νέα εταιρεία με το όνομα MLS ARTIFICIAL INTELLIGENCE εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που το παρελθόν της MLS Πληροφορική συνεχίζει να βαραίνει.
Γραφει Τιμος Σαλαμες