Οι ΗΠΑ και η Ρωσία αναζητούν τον Kim Jong Un

Η CIA "ξεψαχνίζει" την αδελφή του και πιθανή διάδοχό του, Kim Yo Jong.

Γράφει: Esquire Editors 28 Απριλίου 2020

Με τα ερωτήματα να παραμένουν για τον Kim Jong Un, ένας πρώην αξιωματούχος της CIA αναφέρει ότι η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών θα αυξήσει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η οποία αναδείχθηκε ως ο πιο πιθανός διάδοχός του, σύμφωνα με μια έκθεση.

"Η CIA είναι υπεύθυνη για τη συλλογή αρχείων στην οικογένεια Kim. Δεν είναι μόνο πραγματικές πληροφορίες, αλλά και για τη συμπεριφορά κάθε ατόμου ", δήλωσε ο Bruce Klingner, ο οποίος πέρασε 20 χρόνια στην CIA και την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας.

Ο Klingner είπε ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών διεξάγει "ανάλυση ηγεσίας", εκτός από μια πιο γενική "πολιτική ανάλυση" της χώρας.

Μεταξύ των τομέων που πρέπει να αναλυθούν είναι το ιστορικό φαρμάκων, η κατάχρηση ναρκωτικών, η ιδιοσυγκρασία, η αυτοπεποίθηση και οι τάσεις για ορμητική δράση, σύμφωνα με τον Klingner, τώρα ανώτερο ερευνητικό συνεργάτη think tank στο Washington Foundation.

"Η CIA θα εξετάσει πόσο μεγάλη επιρροή έχει η Kim Yo Jong", είπε για την 32χρονη αδερφή του ηγέτη.

Η εμφάνισή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο του 2018, παρείχε στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών μια ματιά στη στάση της στο Ερμητικό Βασίλειο, είπε ο Klingner.

"Αξιωματούχοι που ήταν πιο ανώτεροι από αυτήν στην τάξη σαφώς την καθυστερούν", είπε.

Ωστόσο, ο Klingner σημείωσε ότι το αδίστακτο καθεστώς είναι ένας από τους δυσκολότερους στόχους για την απόκτηση πληροφοριών.

"Όταν μετατέθηκε από την παρακολούηθηση της Σοβιετικής Ένωσης στη Βόρεια Κορέα, οι Σοβιετικοί έμοιαζαν με ένα ανοιχτό βιβλίο σε σύγκριση με την Πιονγκγιάνγκ", είπε.

Κρύβεται λόγω κορονοϊού;

Στο μεταξύ, ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Νότιας Κορέας πιστεύει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μπορεί να έχασε τον εορτασμό των γενεθλίων του παππού του στις 15 Απριλίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όχι επειδή ήταν άρρωστος.

Εν μέσω φήμων σχετικά με την υγεία του Κιμ, η απουσία του από ορισμένα γεγονότα θα μπορούσε να είχε προκύψει από τα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα στη Βόρεια Κορέα για τον περιορισμό μιας πιθανής εκδήλωσης κορονοϊού, λένε αξιωματούχοι.

"Είναι αλήθεια ότι δεν είχε χάσει ποτέ την επέτειο για τα γενέθλια του [κρατικού ιδρυτή] Kim II Sung από τότε που ανέλαβε την εξουσία, αλλά πολλές εκδηλώσεις επετείου, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών και ενός συμποσίου, ακυρώθηκαν λόγω ανησυχιών για κορονοϊούς", είπε ο υπουργός ενοποίησης Kim Yeon σε κοινοβουλευτική ακρόαση, σύμφωνα με το Reuters.

ΗΠΑ και Ρωσία αγνοούν το πού βρίσκεται

Το Κρεμλίνο δεν διαθέτει επίσημη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ- Ουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Όχι δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση", δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα αν η Μόσχα ενημερώθηκε επίσημα για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι η Μόσχα περιμένει να ενημερωθεί επίσημα για την υγεία του ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερη σύγχυση σχετικά με την υγεία του Kim Jong Un τη Δευτέρα,λέγοντας πρώτα στους δημοσιογράφους ότι έχει "μια πολύ καλή ιδέα" σχετικά με την κατάσταση του Κιμ, και στη συνέχεια να δηλώνει ότι "κανείς δεν ξέρει πού είναι."

Από: thetoc.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.