Δολοφονία George Floyd: Αστυνομικοί σκότωσαν 19χρονο διαδηλωτή

Η Αμερική είναι και επισήμως πια ένα καζάνι που βράζει ανεξέλεγκτα.

"Καζάνι που βράζει" θυμίζουν πολλές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, καθώς κλιμακώνεται η ένταση και η αναταραχή στους δρόμους μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd, έπειτα από την αστυνομική βία που υπέστη.

Μάλιστα η είδηση του θανάτου ενός 19χρονου από πυρά αστυνομικών στο Ντιτρόιτ της πολιτείας του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, αργά το βράδυ της Παρασκευής, επιβεβαίωσε τις υποψίες όσων ανέμεναν ένα νέο "κύμα" αστυνομικής βίας.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά υπόπτου που οδηγούσε ένα γκρι Dodge Durango, με το θύμα να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με το CNNi, οι αστυνομικοί δεν μπορούν σε αυτή τη φάση να επιβεβαιώσουν πως ο 19χρονος συμμετείχε στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ –ενός μαύρου πολίτη που δολοφονήθηκε στη Μινεάπολη από αστυνομικό.

Το περιστατικό στο Ντιτρόιτ

Το περιστατικό, ωστόσο, σημειώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ, στην περιοχή όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντιτρόιτ Τζέιμς Κρεγκ δήλωσε πως ένα άτομο συνελήφθη επειδή προσπάθησε να πατήσει έναν αστυνομικό με το αυτοκίνητό του.

"Δεν θα επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία, σε εγκληματίες, να έρθουν εδώ, να επιτεθούν στους αστυνομικούς μας και να απειλήσουν την ασφάλεια της κοινωνίας μας. Να ξέρετε: δεν θα το ανεχτούμε" τόνισε χαρακτηριστικά ο Κρεγκ.

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ την Παρασκευή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη βία κατά των μαύρων πολιτών.

Αφορμή στάθηκε ο θάνατος στην αρχή της εβδομάδας ενός Αφροαμερικανού του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη, παρά την απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του λευκού πρώην αστυνομικού.

Η πόλη αυτή της μεσοδυτικής πολιτείας της Μινεσότας είναι από χθες σε απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω των ταρχών που ξέσπασαν.

Ο αστυνομικός που πίεζε το αριστερό του γόνατο στον λαιμό του εκλιπόντα προκαλώντας του ασφυξία, ο Ντέρεκ Σόβιν, έχει "τεθεί ήδη υπό κράτηση", ενώ αναμένεται να συλληφθούν και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.