Για τον Barack Obama η ώρα της πραγματικής αλλαγής έχει έρθει

Το άρθρο του πρώην αμερικανού προέδρου για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη στιγμή ως "σημείο καμπής για αλλαγή".

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιουνίου 2020

Όσο ο Donald Trump εξαπολύει τρελά tweets και κρύβεται στον Λευκό Οίκο, ο Barack Obama μοιράζεται απόψεις και συμβουλές για το πώς οι διαμαρτυρίες που προκάλεσε η δολοφονία του George Floyd μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επέλθουν διαρθρωτικές αλλαγές στην κοινωνία. Σε μια πρόσφατη δήλωσή του, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη στιγμή ως ένα "πραγματικό σημείο καμπής στο μακρύ ταξίδι του έθνους μας για να ανταποκριθούμε στα υψηλότερα ιδανικά μας".

Τα λόγια του ακολουθούν το θάνατο του George Floyd, 46 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεσότα στις 25 Μαΐου. Ο άδικος θάνατός του οδήγησε σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.


φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.