Τα πιο θρυλικά πιάτα των McDonald's
Τα φαγητά που ουσιαστικά έχτισαν την αυτοκρατορία των McDonald's.
Η ιστορία των McDonald's είναι γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, entreprenιλίκι αλλά και προδοσία. Πάντοτε όμως ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, ειδικά από τη στιγμή που μπήκες στο παιχνίδι ο πολυμήχανος Ray Kroc. Σε όλη αυτή την πορεία, που ξεκινά τυπικά το 1940 αλλά ουσιαστικά το 1948, υπήρξαν εκατοντάδες πιάτα. Κάποια από αυτά ξεχώρισαν και ξεπουλούν μέχρι και σήμερα.
Getty ImagesΤηγανητές πατάτες (1949)
Οι τηγανητές πατάτες δεν αποτελούν ασφαλώς εφεύρεση των McDonald's αλλά παραμένουν μέχρι σήμερα το best-selling dish της ιστορίας της γνωστής αλυσίδας. Μαζί με το cheesburger είναι τα προϊόντα που έχουν τη μεγαλύτερη χρονικά παρουσία στα μενού, που τρέχει πίσω στο 1949. Όσο για το μυστικό της νοστιμιάς τους; Μπορείς να διαβάσει γι' αυτό εδώ.
Getty ImagesBig Mac (1968)
Πρόκειται για το πιο εμβληματικό burger της ενδεχομένως πιο δημοφιλούς αλυσίδας fast food εστιατορίων όλων των εποχών και είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που θα οδηγήσουν κάποιον σε ένα κατάστημα των McDonald's. Υπάρχει ακόμη και τύπος που τρώει εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον ένα Big Mac την ημέρα. Ο μεγάλος όγκος του και η μυστική του sauce είναι δυο από εκείνα τα στοιχεία που το κατέστησαν τόσο διάσημο. Ο "πατέρας" του Big Mac είναι ο Jim Delligatti, ιδιοκτήτης ενός franchise καταστήματος της εταιρείας στο Πίτσμπουργκ.
Getty ImagesΈνα από τα στοιχεία που του χάρισαν τεράστια δημοφιλία είναι πως κατά τα τέλη των 60s και στις αρχές των 70s η συνταγή διέφερε σε κάθε Πολιτεία, λόγω της χρήσης διαφορετικών υλικών, κάτι που του έδινε άλλη γεύση κάθε φορά. Τελικά, λίγα χρόνια μετά, το brand επέβαλλε μία κοινή συνταγή που άπαντες ακολούθησαν. Φυσικά, το απολαμβάνεις σε κάποιο από τα καταστήματα της αλυσίδας αλλά αν θέλεις να πειραματιστείς στο σπίτι, εδώ θα βρεις μία συνταγή που ίσως σε βοηθήσει.
McRoyal DeLuxe (1972)
Ακόμη μία ιδέα που προήλθε από ιδιοκτήτη franchise καταστήματος - αυτή τη φορά από τον Al Bernanrdin στην Καλιφόρνια, ο οποίος μάλιστα κάποια στιγμή έφτασε να γίνει αντιπρόεδρος της αλυσίδας παραγωγής της εταιρείας. Ο Bernanrdin κατανόησε την ανάγκη του ενήλικου κοινού για μεγαλύτερη ποσότητα στο burger και έτσι αποφάσισε να αυξήσει την ποσότητα του κιμά στο μπιφτέκι.
Happy meal (1979)
Τα McDonald's ανέκαθεν ήταν μία αλυσίδα fast food που απευθύνονταν σε όλη την οικογένεια, ειδικότερα στα παιδιά. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Happy Meal: Ένα γεύμα διαφόρων mini πιάτων με έξυπνο packaging και δωράκι-έκπληξη. Έγινε viral πολύ πριν καν υπάρξει ως υπόνοια ο όρος.
Getty ImagesChicken McNuggets (1980)
Τηγανητό κοτόπουλο αλλά σε fast food version. Όχι φτερούγες, ούτε στήθος, χωρίς κόκαλα. Το κρέας είναι επξεργασμένο και μετατρέπεται σε μπουκιές που είναι ευκολοφάγωτες. Το combo δε, με τις σάλτσες τα καθιστά ακαταμάχητα, γι' αυτό και παραμένουν ακόμη από τα πρώτα προϊόντα σε πωλήσεις.
Διάβασε ακόμη για το τέλειο cocktail and food pairing, όλα όσα έμαθε η ζωή στον Gordon Ramsay, τον Άγγελο Μπακόπουλο που γεννήθηκε για να γίνει μάγειρας και κάποια tips για άψογες μακαρονάδες από έναν σεφ με τρία αστέρια Michelin.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.