Spit Jack: Όταν η σούβλα γίνεται νόστιμα chic
H new age rotisserie της οδού Σκούφου έχει το δικό της απολαυστικό στυλ.
Μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων και να μπορέσεις να απολαύσεις τη θαλπωρή και την κομψότητα που προσδίδουν οι πολυέλαιοι με το παριζιάνικο essence, τα memorabilia της pop κουλτούρας και η feelgood ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του Spit Jack, αρκεί να βρεις ένα τραπεζάκι στον εξωτερικό χώρο και στο πεζοδρόμιο της οδού Σκούφου. Αφού νιώσεις οικεία -κάτι που δε θα αργήσει να συμβεί χάρη στο χαλαρό mood αλλά και στο άκρως φιλικό όσο και εξυπηρετικό service- θα βιώσεις στο απόλυτο όλα εκείνα που κάνουν τη new age rotisserie να ξεχωρίζει. Ναι, όλα αυτά που σχετίζονται με το βασικότερο στοιχείο: Το φαγητό.
Εδώ, το αρχικό concept υπηρετείται με ακρίβεια, συνέπεια και ασφαλώς γεύση.
Το φαγητό του Spit Jack
Το ενδιαφέρον εδώ δεν θα μπορούσε να επικεντρωθεί ακριβώς πίσω από την κομψή μαρμάρινη μπάρα. Στο σημείο δηλαδή που βρίσκεται η κουζίνα. Στις σούβλες αργοψήνονται ζουμερά κοτόπουλα, μοσχαρίσιες πικάνιες, οι -must taste-τραγανιστές πάπιες καθώς και κρατσανιστές πορκέτες.
> Διάβασε ακόμη: Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food
Δεν είναι μόνες. Άπαντες στην κουζίνα του Spit Jack φροντίζουν ώστε να πλαισιώνονται όλα τα παραπάνω με εξίσου ενδιαφέροντα συνοδευτικά, όπως ο θαυμάσιος πουρές πατάτας με τρούφα, το πάντοτε λαχταριστό corn on the cob με βούτυρο ή κάποια από τις σαλάτες, με την coleslaw να είναι εκείνη που δένει ιδανικότερα - άκρως δικαιολογημένα.

Βέβαια, αν ζητάς την ταπεινή μας άποψη, οφείλεις να δοκιμάσεις και την πληθωρικά απολαυστική Sweet Tomato Burrata με ρίγανη, δυόσμο, κρεμμυδάκι, κάπαρη, πιπεριές και βαλσάμικο.
Στην κάρτα του φαγητού συναντάς ακόμη Rice Bowls με πάπια (hoisin και plum sauce, πίκλα αγγουριού. τζίντζερ, νεροκάρδαμο, edamame, τσίλι και φύτρες σκόρδου) και με κοτόπουλο (baby αρακάς, καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμύδι, sauce teriyaki πορτοκάλι και ανανά).

Αλλά τα βαριά χαρτιά είναι πάντοτε αυτά που πρέπει να είναι σε ένα τέτοιο μέρος: Δε γίνεται να αντισταθείς στην έξοχη ψητή πάπια, η οποία δίχως ίχνος υπερβολής μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε ένα πιάτο εθιστικό για κάθε foodie της πόλης. Στο ίδιο, πεντανόστιμο, μήκος κύματος και η Black Angus Picanha με gremolata φρέσκων μυρωδικών, η οποία αξίζει και με το παραπάνω τον χρόνο προετοιμασίας της.
Info
Σκούφου 10, Αθήνα
Τηλ. 210 3316003
Διάβασε ακόμη για τα εστιατόρια με επικό κρέας στην Αθήνα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα