Δυσκολευτήκαμε αλλά μάλλον καταλήξαμε στα 3 κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

Το εθνικό street food στις ίσως νοστιμότερες και ποιοτικότερες εκδοχές του.

Σουβλάκι, πίτα, τυλιχτό. Όπως και να το πεις, το εθνικό μας street food παραμένει η αγαπημένη επιλογή για φαγητό στο χέρι, όσα burgers, sandos και οτιδήποτε άλλο κάνει την εμφάνισή του στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας αλλά και γενικότερα, της Ελλάδας. Μετά από μία μακρά περίοδο κακοποίησης (ναι, ξέρεις τι εννοώ) βιώνει τα τελευταία χρόνια μία περίοδο αναγέννησης, χάρη σε νέες προσπάθειες αλλά και σε κάποιες σταθερές αξίες που όχι μόνο έμειναν αναλλοίωτες αλλά βελτιώθηκαν κιόλας με την πάροδο των ετών. Ακολουθούν τα 3 κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας, κατά τη γνώμη των συντακτών του Esquire. Οι ενστάσεις/προσθήκες φυσικά και είναι δεκτές, σε ένα πεδίο συζήτησης που μπορεί να ανοίξει αρκετά.

Μίμης

Χειροποίητο σουβλάκι, παραδοσιακό κρασί, ευτυχία. Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πατά το νεο-τραντίσιοναλ -όπως αυτοπαρουσιάζεται- σουβλατζίδικο του Παγκρατίου, που μετρά μερικές εβδομάδες ζωής. Ο Μίμης είναι το νέο εγχείρημα του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, που μας συστήθηκε μαζί με τον Νίκο Βοργιά στο εξαιρετικό Alficon, ο οποίος αποφάσισε να πειραματιστεί με κάτι που πραγματικά λατρεύει: Το σουβλάκι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Μίμης (@mimis.athens)

Το σουβλάκι του Μίμη εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί 'εστιατορικό' και ο όρος αυτός δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να σε τρομάζει. Σίγουρα θα το ευχαριστηθείς το ίδιο (ίσως και λίγο παραπάνω) με ένα παραδοσιακό ή ακόμη και με ένα πιο κιμπάρικο (ή και γκροτέσκ αν προτιμάς), κάποιου αξιοπρεπούς σουβλατζίδικου της γειτονιάς. 

Διάβασε περισσότερα για το σουβλάκι του Μίμη εδώ.

Hoocut

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hoocut (@hoocut)

Όταν τον Ιανουάριο του 2018 οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής και Νίκος Καραθάνος -όλοι τους γνωστοί και με πολύ σημαντική πορεία στην εστιατορική Αθήνα- αποφάσισαν να ανοίξουν το Hoocut, είχαν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους: Να επαναπροσδιορίσουν το εθνικό street food, το σουβλάκι. Σχεδόν 3,5  χρόνια μετά, το Hoocut σερβίρει μία από τις κορυφαίες εκδοχές σε σουβλάκι της πόλης. Τόσο απλά.

Διάβασε περισσότερα για το σουβλάκι του Hoocut εδώ.

Αχιλλέας

Αν δε μένεις στην ευρύτερη περιοχή, αν δεν ψάχνεις συνεργείο αυτοκινήτων ή αν δεν επιδιώκεις να πιεις μία μέτα-μεταμεσονύχτια μπύρα στο Μπάτμαν (υπό κανονικές ασφαλώς συνθήκες και όχι στην παρούσα συγκυρία), πιθανότατα ο Νέος Κόσμος δεν είναι μία περιοχή που επισκέπτεσαι συχνά. Ίσως γιατί το αυτί σου δεν είχε μέχρι τώρα πάρει κάπου το όνομα Αχιλλέας.

Σε έναν μικρό και πεντακάθαρο χώρο, παρασκευάζεται ένα από τα κατά γενική ομολογία καλύτερα, νοστιμότερα και αυθεντικότερα σουβλάκια που θα φας -αν δεν το έχεις ήδη κάνει- στη ζωή σου.

Διάβασε περισσότερα για το σουβλάκι του Αχιλλέα εδώ.

 


Διάβασε ακόμη για το αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food του Patpong, το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας που ονομάζεται Delta, το Punk rock, τη φίνα πίτσα και τη φρέσκια pasta στην Crusteria και γιατί το Γκαστόνε είναι το ελληνικό diner που είχαμε ανάγκη.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας