Δυσκολευτήκαμε αλλά μάλλον καταλήξαμε στα 3 κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

Το εθνικό street food στις ίσως νοστιμότερες και ποιοτικότερες εκδοχές του.

Σουβλάκι, πίτα, τυλιχτό. Όπως και να το πεις, το εθνικό μας street food παραμένει η αγαπημένη επιλογή για φαγητό στο χέρι, όσα burgers, sandos και οτιδήποτε άλλο κάνει την εμφάνισή του στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας αλλά και γενικότερα, της Ελλάδας. Μετά από μία μακρά περίοδο κακοποίησης (ναι, ξέρεις τι εννοώ) βιώνει τα τελευταία χρόνια μία περίοδο αναγέννησης, χάρη σε νέες προσπάθειες αλλά και σε κάποιες σταθερές αξίες που όχι μόνο έμειναν αναλλοίωτες αλλά βελτιώθηκαν κιόλας με την πάροδο των ετών. Ακολουθούν τα 3 κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας, κατά τη γνώμη των συντακτών του Esquire. Οι ενστάσεις/προσθήκες φυσικά και είναι δεκτές, σε ένα πεδίο συζήτησης που μπορεί να ανοίξει αρκετά.

Μίμης

Χειροποίητο σουβλάκι, παραδοσιακό κρασί, ευτυχία. Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πατά το νεο-τραντίσιοναλ -όπως αυτοπαρουσιάζεται- σουβλατζίδικο του Παγκρατίου, που μετρά μερικές εβδομάδες ζωής. Ο Μίμης είναι το νέο εγχείρημα του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, που μας συστήθηκε μαζί με τον Νίκο Βοργιά στο εξαιρετικό Alficon, ο οποίος αποφάσισε να πειραματιστεί με κάτι που πραγματικά λατρεύει: Το σουβλάκι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Μίμης (@mimis.athens)

Το σουβλάκι του Μίμη εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί 'εστιατορικό' και ο όρος αυτός δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να σε τρομάζει. Σίγουρα θα το ευχαριστηθείς το ίδιο (ίσως και λίγο παραπάνω) με ένα παραδοσιακό ή ακόμη και με ένα πιο κιμπάρικο (ή και γκροτέσκ αν προτιμάς), κάποιου αξιοπρεπούς σουβλατζίδικου της γειτονιάς. 

Διάβασε περισσότερα για το σουβλάκι του Μίμη εδώ.

Hoocut

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by hoocut (@hoocut)

Όταν τον Ιανουάριο του 2018 οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής και Νίκος Καραθάνος -όλοι τους γνωστοί και με πολύ σημαντική πορεία στην εστιατορική Αθήνα- αποφάσισαν να ανοίξουν το Hoocut, είχαν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους: Να επαναπροσδιορίσουν το εθνικό street food, το σουβλάκι. Σχεδόν 3,5  χρόνια μετά, το Hoocut σερβίρει μία από τις κορυφαίες εκδοχές σε σουβλάκι της πόλης. Τόσο απλά.

Διάβασε περισσότερα για το σουβλάκι του Hoocut εδώ.

Αχιλλέας

Αν δε μένεις στην ευρύτερη περιοχή, αν δεν ψάχνεις συνεργείο αυτοκινήτων ή αν δεν επιδιώκεις να πιεις μία μέτα-μεταμεσονύχτια μπύρα στο Μπάτμαν (υπό κανονικές ασφαλώς συνθήκες και όχι στην παρούσα συγκυρία), πιθανότατα ο Νέος Κόσμος δεν είναι μία περιοχή που επισκέπτεσαι συχνά. Ίσως γιατί το αυτί σου δεν είχε μέχρι τώρα πάρει κάπου το όνομα Αχιλλέας.

Σε έναν μικρό και πεντακάθαρο χώρο, παρασκευάζεται ένα από τα κατά γενική ομολογία καλύτερα, νοστιμότερα και αυθεντικότερα σουβλάκια που θα φας -αν δεν το έχεις ήδη κάνει- στη ζωή σου.

Διάβασε περισσότερα για το σουβλάκι του Αχιλλέα εδώ.

 


Διάβασε ακόμη για το αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food του Patpong, το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας που ονομάζεται Delta, το Punk rock, τη φίνα πίτσα και τη φρέσκια pasta στην Crusteria και γιατί το Γκαστόνε είναι το ελληνικό diner που είχαμε ανάγκη.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το τυρί που θα απογειώσει το κυριακάτικο ΒΒQ σου

Τώρα η ΔΩΔΩΝΗ φέρνει το χαλλούμι, το αγαπημένο τυρί της Κύπρου στο πιάτο σου.

Η ιστορία της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής

Πρόσωπα, τάσεις, μαγαζιά και παράγοντες που συνέβαλαν ώστε σήμερα να τρώμε καλύτερα από ποτέ στα εστιατόρια της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα

Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων

Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Όλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά

Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023

Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας