Tasty Awards 2022: Oι πιο 'δημιουργικοί' Έλληνες

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία CREATIVE GREEKS.

Η ελληνική κουζίνα σήμερα είναι στα καλύτερα της. Εντός και εκτός Ελλάδας. Στα εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν σωστά ελληνικά η δημιουργικότητα κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ποιοι είναι λοιπόν οι σεφ που πηγαίνουν την ελληνική κουζίνα ένα βήμα παρακάτω; Δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε.

Καλαμάρι ψητό με μελάνι σουπιάς και σουτζούκι. Ρεβιθοσαλάτα με χέλι. Κεφτεδάκια μαύρου χοίρου με ταραμά και καλαμάρι στα κάρβουνα. Τυχαίες οι αναφορές από μενού εστιατορίων της Αθήνας. Όλες είναι γεύσεις 100% ελληνικές, οικείες και την ίδια ώρα καινούριες. Αυτή ακριβώς η μαγική ισορροπία ανάμεσα στο γνωστό, το κλασικό από τη μία και το νέο, το πειραματικό, το διαφορετικό από την άλλη είναι το ζητούμενο για την εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα βρισκόμαστε στο καλύτερο σημείο που ήμασταν ποτέ. Εκτός Ελλάδας η ελληνική κουζίνα είναι τάση που όπως όλα δείχνουν κρατάει στο χρόνο, είναι για πολλούς η νέα και ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Εντός Ελλάδας η νέα γενιά των chefs αφού έχει αφομοιώσει τα μυστικά και τις τεχνικές, δοκιμάζει -πολύ σωστά- να "κάνει τα δικά της”. Πειραματίζεται και δημιουργεί καινούριες γεύσεις που σίγουρα όμως έχουν ξεκάθαρο ελληνικό χαρακτήρα. Και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο για το αύριο της ελληνικής κουζίνας. Από εδώ που βρισκόμαστε, μόνο προς τα εμπρός μπορούμε να πάμε, πολύ απλά γιατί ξέρουμε καλά από που ερχόμαστε.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην κατηγορία Creative Greeks των Tasty Awards 2022 είναι εξαιρετικές περιπτώσεις να μυηθεί κανείς στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας. Ήδη αγαπημένα του κοινού, μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Ψηφίζουμε τώρα στο: https://www.tasty-guide.gr/voting/creative-greeks

 

 


Tasty Awards 2022

Υπό την αιγίδα: Περιφέρεια Αττικής

Χορηγοί

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα