
Ο Jason Atherton επιστρέφει στη Μύκονο
O mega-famous chef Jason Atherton μαγειρεύει στην έδρα του: Στο δικό του εστιατόριο Mykonos Social εντός του πολυτελούς Santa Marina Resort.

Ήταν πέρσι περίπου τέτοια εποχή που ανακοινώθηκε πως ο mega-famous Άγγλος chef Jason Atherton θα άνοιγε στη Μύκονο, μέσα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Santa Marina, A Luxury Collection Resort, στον Ορνό το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο. Τα νέα ήταν huge, και δη σε ένα περίεργο καλοκαίρι όπως το περσινό, ήταν μουσική στα αυτιά κάθε ανθρώπου που αγαπά τη γεύση (διάβασε περισσότερα εδώ). Το Mykonos Social by Jason Atherton πέρασε μία εξαιρετική σεζόν το 2021 και έτσι, όταν φέτος ετοιμάστηκε για το opening στις 6 Μαΐου με τον άκρως επιδραστικό σεφ να δηλώνει "παρών" στην κουζίνα, δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πήγαμε, είδαμε, δοκιμάσαμε, μυρίσαμε, ακούσαμε, μιλήσαμε, και έχουμε πολλά να σου πούμε!
Το Mykonos Social
Καταρχάς να σου πω πως εγώ προσωπικά δεν είχε τύχει να ξαναβρεθώ στο Santa Marina και το σκηνικό του ξενοδοχείου είναι πραγματικά μαγικό, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε έναν παραθαλάσσιο λόφο που φτάνει σε μία πρακτικά ιδιωτική παραλία με χρυσή άμμο και τουρκουάζ νερά. Πανέμορφο, γαλήνιο και άκρως κοσμοπολίτικο, σε κερδίζει με το "καλημέρα".
Το Mykonos Social βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του πολυτελούς resort, δύο "επίπεδα" πάνω από την παραλία, προσφέροντας πανοραμική θέα στη θάλασσα και τον ορίζοντα, ενώ την ώρα που δύει ο ήλιος το σκηνικό γίνεται πραγματικά παραμυθένιο. Στον μεγάλο εξωτερικό χώρο όπου χτυπά η καρδιά του εστιατορίου και απλώνεται δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα νιώθεις ένα Mediterranean-chic vibe να διατρέχει τα πάντα, ενώ τα φροντισμένα ελαιόδεντρα, το μεγάλο μπαρ στη μία άκρη και τα λιτά στρωμένα τραπέζια βρίσκονται σε τόσο άνετες μεταξύ τους αποστάσεις, που νιώθεις πως εδώ η ιδιωτικότητά σου τιμάται στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.
Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα