Ο Jason Atherton επιστρέφει στη Μύκονο

O mega-famous chef Jason Atherton μαγειρεύει στην έδρα του: Στο δικό του εστιατόριο Mykonos Social εντός του πολυτελούς Santa Marina Resort.

Γράφει: Esquire Editors 23 Μαΐου 2022

Ήταν πέρσι περίπου τέτοια εποχή που ανακοινώθηκε πως ο mega-famous Άγγλος chef Jason Atherton θα άνοιγε στη Μύκονο, μέσα στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Santa Marina, A Luxury Collection Resort, στον Ορνό το πρώτο του εστιατόριο στη Μεσόγειο. Τα νέα ήταν huge, και δη σε ένα περίεργο καλοκαίρι όπως το περσινό, ήταν μουσική στα αυτιά κάθε ανθρώπου που αγαπά τη γεύση (διάβασε περισσότερα εδώ). Το Mykonos Social by Jason Atherton πέρασε μία εξαιρετική σεζόν το 2021 και έτσι, όταν φέτος ετοιμάστηκε για το opening στις 6 Μαΐου με τον άκρως επιδραστικό σεφ να δηλώνει "παρών" στην κουζίνα, δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πήγαμε, είδαμε, δοκιμάσαμε, μυρίσαμε, ακούσαμε, μιλήσαμε, και έχουμε πολλά να σου πούμε!

Το Mykonos Social

Καταρχάς να σου πω πως εγώ προσωπικά δεν είχε τύχει να ξαναβρεθώ στο Santa Marina και το σκηνικό του ξενοδοχείου είναι πραγματικά μαγικό, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε έναν παραθαλάσσιο λόφο που φτάνει σε μία πρακτικά ιδιωτική παραλία με χρυσή άμμο και τουρκουάζ νερά. Πανέμορφο, γαλήνιο και άκρως κοσμοπολίτικο, σε κερδίζει με το "καλημέρα".

Το Mykonos Social βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του πολυτελούς resort, δύο "επίπεδα" πάνω από την παραλία, προσφέροντας πανοραμική θέα στη θάλασσα και τον ορίζοντα, ενώ την ώρα που δύει ο ήλιος το σκηνικό γίνεται πραγματικά παραμυθένιο. Στον μεγάλο εξωτερικό χώρο όπου χτυπά η καρδιά του εστιατορίου και απλώνεται δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα νιώθεις ένα Mediterranean-chic vibe να διατρέχει τα πάντα, ενώ τα φροντισμένα ελαιόδεντρα, το μεγάλο μπαρ στη μία άκρη και τα λιτά στρωμένα τραπέζια βρίσκονται σε τόσο άνετες μεταξύ τους αποστάσεις, που νιώθεις πως εδώ η ιδιωτικότητά σου τιμάται στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. 

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τους τελικούς της Basket League. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές

Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.